sâmbătă, 17 aprilie 2010

PERICOL MAJOR. PROIECTUL DE LEGE PRIVIND SISTEMUL UNIC DE PENSII VA TRECE DE PLENUL SENATULUI 22.04.2010

Olguta Vasilescu: PSD ar putea contesta Legea pensiilor la Curtea Constitutionala
Joi, 15 Aprilie 2010, ora 18:41
Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat, joi, ca partidul sau va contesta Legea privind sistemul unitar de pensii la Curtea Constitutionala, daca Senatul nu ii va adopta amendamentele.

"In cazul in care amendamentele noastre nu vor fi acceptate in plenul Senatului, PSD nu numai ca nu va vota legea, dar o va ataca la Curtea Constitutionala, pentru ca nu se respecta principiul neretroactivitatii", a declarat Olguta Vasilescu, citata de Mediafax.

Comisia de Munca a Senatului a aprobat raportul pentru Legea pensiilor

Vasilescu a mai precizat ca PSD va sustine in plenul Senatului toate amendamentele facute la Legea pensiilor care au fost respinse de senatorii din Comisia de munca.

PSD a anuntat, joi, printr-un comunicat de presa, ca din cele peste o suta de amendamente la Legea pensiilor formulate in Comisia de munca, doar unul a fost aprobat, cel care stabileste valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut.


Comisia de Munca a Senatului a aprobat raportul pentru Legea pensiilor
Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 22:22
Senatorii din Comisia de Munca au adoptat, miercuri, raportul Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice, care cuprinde un punct de pensie de 45% din salariul mediu brut pe economie.

Senatorii PNL Minerva Boitan si PSD Alexandru Cordos, impreuna cu senatorul PDL Ion Ruset au cazut de acord, dupa discutii de peste doua ore, sa sustina impreuna un amendament referitor la punctul de pensie, in conditiile in care, initial, fiecare dintre cei trei a propus diferite variante de modificare a articolului propus de Guvern pentru calculul pensiei.

In final, in Comisie s-a decis prin vot introducerea unui alineat nou in textul Executivului, prin care in conditiile de calcul a pensiei stipulate de Guvern, valoarea punctului de pensie nu poate reprezenta mai putin de 45% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor de stat. In favoarea acestui amendament au votat Minerva Boitan (PNL), Alexandru Cordos (PSD), Elena Mitrea (PSD) si Ion Ruset (PDL), iar impotriva s-au exprimat Cristian Radulescu (PDL), Alexandru Mocanu (PDL) si Albert Almos (UDMR).

Acest alineat introdus de senatori completeaza articolul Guvernului, pastrat in raportul final, dar completat cu amendamentul prezentat anterior. Textul Executivului spune ca la data intrarii in vigoare a Legii, valoarea punctului de pensie este de 732,8 lei. Valoarea punctului de pensie se majoreaza anual cu 100% din rata inflatiei la care se adauga 50% din cresterea reala a salariului mediu ..

Vezi cine va plati CAS conform noii legi a pensiilor
Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 17:30
Noua lege a pensiilor prevede ca persoanele cu un venit anual de cel putin patru salarii medii brute, inclusiv cei cu venituri provenite numai din drepturi de autor, conventii civile sau contracte de colaborare, vor fi asigurate obligatoriu la sistemul public de pensii.

Ministerul Muncii a publicat marti pe site proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, care intra astfel in dezbatere publica pana pe 5 februarie.

Conform acestuia, printre cei care vor fi asigurati obligatoriu in sistemul public de pensii in anumite conditii se numara persoanele care sunt: asociat unic, asociati, comanditari sau actionari, administratori sau manageri care au incheiat contract de administrare sau de management, membri ai asociatiei familiale, persoane autorizate sa desfasoare activitati independente, persoane angajate in institutii internationale, daca nu sunt asiguratii acestora, persoane care realizeaza exclusiv venituri din drepturi de autor, conventii civile sau contracte de colaborare, dar si cele care realizeaza venituri din activitati profesionale.

Cei care obtin exclusiv venituri din drepturi de autor, conventii civile sau contracte de colaborare, care au cel putin 18 ani, sunt obligati sa se asigure pe baza declaratiei individuale de asigurare, care trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data incadrarii.


Serviciile de informatii, MApN si MAI vor lege speciala pentru pensiile din sistem
Joi, 08 Aprilie 2010, ora 15:26
Presedintele Comisiei de munca, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat joi ca reprezentantii MApN, MAI si ai serviciilor de informatii propun ca pensiile din aceste sisteme sa fie calculate printr-o lege speciala, sau in baza unui capitol separat din viitoarea lege a pensiilor.

Reprezentantii din sistemul de ordine publica si siguranta nationala au prezentat, intr-o intalnire informala cu membrii Comisiei de munca a Camerei, propriile propuneri de calculare a pensiilor, exprimandu-se impotriva aplicarii retroactive a viitoarei Legi unice si anuntand concluziile simularilor pe baza proiectului Guvernului, potrivit carora pensiile s-ar reduce intre 19% si 69%, a precizat deputatul PNL Victor Paul Dobre.

"S-a prezentat (n.r. in fata Comisiei) un document comun al acestor structuri, elaborat in urma unor analize facute asupra proiectului de lege al pensiilor timp de trei luni, cu o serie de propuneri si solutii, pornind de la varianta unei legi speciale, a unui capitol special sau a unor amendamente la proiectul de lege prezentat de Guvern. Au prezentat cazuri si situatii concrete, comparatii cu sisteme similare din tari UE si punctele de vedere ale acestor institutii", a aratat liberalul.

El a precizat ca rezultatul simularillor prezentate de serviciile de informatii si cele doua ministere coincid cu cele ale ministrului Apararii, Gabriel Oprea "Pe simularile care se fac pe actualul model, se reduc pensiile cu valorile care s-au prezentat ieri, intre 19% si 69%, ...

Un comentariu:

  1. Pentru aviz favorabil :
    1. Banias Mircea – senator PDL de Constanta - RUSINE!!!
    2. Dobra Nicolae – senator PDL de Alba, colonel in rezerva - RUSINE!!! RUSINE!!! RUSINE!!!
    Primul pe Lista rusinii: Banias Mircea – senator PDL de Constanta!
    La Constanţa a apărut un nou grup de interese cu valenţe de grupare infracţională organizată. Afacerile dubioase ale noii „mafii“ sunt la fel de bănoase ca ale grupărilor cunoscute. Întâmplător sau nu, membrii acestei noi „organizaţii“ au trecut pe rând pe la conducerea portului. Şeful lor pare
    a fi senatorul Mircea Banias... eminenţa cenuşie a unui grup de persoane care a monopolizat afacerile în zona Portului Constanţa.
    Istorie si istorii cu Pedelistul Mircea Banias - capul mafiei din Portul Constanţa.
    Criza economică, ce a năucit românul de rând, nu pare să afecteze senatorii şi deputaţii, ale căror cheltuieli pentru cabinetele parlamentare sunt substanţiale.
    Treaba se schimbă drastic dacă urmărim cheltuielile senatorilor în luna decembrie 2009. În topul consumatorilor în exces, pe primul loc se află senatorul PDL Constanţa Mircea Banias. Numai pentru luna decembrie, cheltuielile pentru materialele de întreţinere necesare biroului senatorial se ridică la fabuloasa sumă de 11.154,89 RON, ceea ce se traduce în aproximativ 115 milioane lei vechi, faţă de 4.824 lei, adică 48 de milioane în luna noiembrie! Deci, 100 de milioane numai pentru materialele de birotică pe o singură lună! Probabil l-a împrumutat şi pe Moş Crăciun ca să le cumpere cadouri la angajaţi.
    Pentru salariile angajaţilor biroului senatorial s-a cheltuit suma de 11.222 lei, adică 112 milioane lei vechi!
    Al 2 lea pe Lista Rusinii: Dobra Nicolae – senator PDL de Alba, colonel in rezerva!
    DNA l-a trimis in judecata pe Nicolae Dobra, senator PD-L, alaturi de 15 membri ai Consiliului Local al municipiului Sebes, in perioada 2004-2008, din judetul Alba, cat si a fostului primar, Dancila Adrian Alexandru pentru vanzarea unui teren la un pret subevaluat.
    Deoarece inculpatul Dobra Nicolae are, in prezent, calitatea de senator, dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
    Iata cine sunt impostorii!
    Asemenea indivizi, decid viata noastra!

    RăspundețiȘtergere