vineri, 9 aprilie 2010

Boc, Şeitan, Ioana Muntean, Andreea Vass Paul mint când afirmă că doar pensiile militare peste 3000 de lei vor scădea


Boc, Şeitan, Ioana Muntean, Andreea Vass Paul mint când afirmă că doar pensiile militare peste 3000 de lei vor scădeaJoi, 08 aprilie, a avut loc o întâlnire informală între reprezentanţi din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională şi membrii Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor având ca subiect de discuţii tema legii unice a pensiilor.
Reprezentanţii MApN, MAI şi ai serviciilor de informaţii au făcut propriile propuneri de calculare a pensiilor, exprimându-se împotriva aplicării retroactive a viitoarei Legi unice a pensiilor şi anunţând concluziile simulărilor pe baza proiectului Guvernului, potrivit cărora pensiile s-ar reduce între 19% şi 69%, a precizat deputatul Victor Paul Dobre, Preşedintele Comisiei de muncă.

“S-a prezentat (n.r. în faţa Comisiei) un document comun al acestor structuri, elaborat în urma unor analize făcute asupra proiectului de lege al pensiilor timp de trei luni, cu o serie de propuneri şi soluţii, pornind de la varianta unei legi speciale, a unui capitol special sau a unor amendamente la proiectul de lege prezentat de Guvern. Au prezentat cazuri şi situaţii concrete, comparaţii cu sisteme similare din ţări UE şi punctele de vedere ale acestor instituţii”, a arătat liberalul.
El a precizat că rezultatul simulărillor prezentate de serviciile de informaţii şi cele două ministere coincid cu cele ale ministrului Apărării, Gabriel Oprea.
“Pe simulările care se fac pe actualul model, se reduc pensiile cu valorile care s-au prezentat ieri, între 19% şi 69%, inclusiv pensii de 12 milioane lei vechi se reduc la 8 milioane. Ştiu declaraţiile ministrului Şeitan (n.r. că pensiile speciale nu vor scădea cu 70%), dar astăzi, fişele prezentate de colegii din structuri au reconfirmat cifrele prevăzute în răspunsul ministrului Apărării. Probabil că va trebui ca şi Ministerul Muncii să analizeze foarte atent modul de calcul”, a spus deputatul.
Preşedintele Comisiei de muncă, a declarat că reprezentanţii MApN, MAI şi ai serviciilor de informaţii propun ca pensiile din aceste sisteme să fie calculate printr-o lege specială, sau în baza unui capitol separat din viitoarea lege a pensiilor.
Ieri, miercuri 07 aprilie, după mediatizarea documentului MApN (Document MApN privind pensiile militare) care certifica faptul că aplicarea Legii unitare a pensiilor pentru pensiile militare va duce la reducerea TUTUROR pensiilor militare într-un pocent între 19 şi 69%, pe rând ministrul Muncii, Mihai Şeitan, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, premierul, Emil Boc, şi seara într-o emisiune televizată la Realitatea TV, consilierul personal al premierului, Andreea Vass Paul, au declarat că nu vor scădea decât pensiile peste 3000 de lei. Aceştia nu au citat NICIUN doument, bazându-se în promovarea mesajului lor doar pe repetarea cu obstinaţie a aceluiaş lucru (vor scădea doar pensiile peste 3.000 de lei n.r.) în ciuda faptului că MApN întocmise un document oficial bazat pe calcule precise şi mai ales asumându-şi răspunderea datelor.
Acest lucru ne determină să apreciem că reprezentanţii partidului aflat la guvernare MINT cu bună ştiinţă, mai mult, scopul lor este mai evident ca niciodată acela de a lovii într-o clasă socială onorabilă şi învrâjbirera altor clase şi categorii sociale împotriva acesteia.
sursa: Amos News
FILIALA 1 BUZAU SCMDRR

Un comentariu:

  1. Si totusi,trebuie sa revenim... fara a pretinde favoruri, incepand cu legea fundamentala a Romaniei,CONSTITUTIA si pana la normele europene si internationale, toate categoriile de cetateni au drepturi… fundamentale, la asociere, in sindicate, greve, manifestatii cand sunt nemultimiti, asocierea si intruniri politice, mai putin cei care poarta uniforma militara, care, nu au voie nici MACAR SA DESCHIDA GURA sa spuna ceva.DAR, vine vremea pensiei, cand, guvernul tarii tale trebuie sa-ti compenseze aceasta lipsa de drepturi prin care te-a obligat legea. Repet, nu cere nimeni favoruri, ci compensarea unor drepturi de care am fost lipsiti prin lege pe timpul activitatii; multumit sau mai degraba nemultumit de cele mai multe ori, ai fost nevoit sa taci din gura si sa inghiti in sec. Pe aceasta tema nu ne poate contrazice nimeni, si atunci, ne ramane o singura varianta, dobandirea acestor compensatii cetatenesti in INSTANTA, pentru ca nimeni nu poate da timpul inapoi sa ne acorde niste drepturi de care am fost lipsiti prin lege nu prin vorbe, daca GUVERNUL va constata ca are de-a face cu niste fraieri, se inseala amarnic...si vom dovedi. Am serioase indoieli la initiative SINDICATULUI lui DOGARU si PRICINA...2 POLITRUCI FRUSTRATI CA NU AU PUS MANA PE CATE O STEA AURITA..., imi pare rau, asta e REALITAEA PE CARE INCA O MAI SUPORTAM. APROPO,AM CITIT PE AICI CA MINISTRUL OPREA A FOST IERI DE ZIUA FORTELOR TERESTE LA CONSTANTA SI A DISCUTAT TIMP DE REO 2 ORE CU CADRELE DE REZERVA SI RETRAGERE DIN ASOCIATIA CONSTANTA.SA SPERAM CA A FOST DE BUN AUGUR!

    RăspundețiȘtergere