joi, 30 decembrie 2010

Universuri paralele sau Romania – patria minciunilor?

ACUM, APROAPE DE FINELE ANULUI 2010...CAM ACESTA ESTE STADIUL RECALCULARII PENSIILOR MILITARE IN ACCEPTIUNEA MASCARICILOR NUMITI POLITICIENI(NU TOTI, DAR IN MARE PARTE), CARE..CHIPURILE SE LUPTA PT. BINELE POPORULUI! NISTE MEDIOCRII CARE NU ACCEPTA CA ADEVARATII INTELECTUALI, ADEVARATII PROFESIONISTI SA FIE LANGA EI! NU AU NEVOIE DE ASEMENEA OAMENI PT. CA ACEIA...CU SIGURANTA AU COLOANA VERTEBRALA SI LE-AR INCURCA PLANURILE MARSAVE!
Ca si cum ar fi  in campanie electorala, politicienii romani mint de “ingheata apele”. Acesta este  un lucru “normal’ pentru electoratul romanesc care se ingramadeste sa le dea votul politrucilor pentru cea mai nastrusnica… promisiune mincinoasa. Cand insa,  acest lucru se face in fata fostilor si actualilor militari, e mai greu de digerat.
Intruniti luni seara la Cotroceni, presedintele, premierul si ministrul Apararii au conchis ca, “cel din urma si-a respectat promisiunea conform careia pensiile mai mici de 3000 de lei ale militarilor cu stagiu complet de cotizare nu vor scadea”.
Corect, in acceptiunea celor trei, numai ca aceasta promisiunea a fost initial sub forma: “toate pensiile sub 3000 de lei nu vor scadea”!
Oricum, evolutiile in “dosarul pensiilor militare a fost unul  halucinant: pensionarii militari au fost transformati de actuala putere (PDL-UNPR) in “pensionari nesimtiti”, apoi cadrul legislativ a fost modificat astfel incat aceasta categorie de pensionari sa dispara.
A urmat lupta ministrului Apararii cu sistemul, acesta dand pe fata  ”marsavia”,  anume, ca pensiile militare vor scadea in procent de 19-69%. A obtinut, vezi-doamne, sprijinul ca pensiile sub 3000 lei sa nu scada. Nu a obtinut insa NICIO baza legala care sa ateste acest lucru!
Evolutia procesului de recalculare a pensiilor militare a aratat ca, ministrul pur si simplu mintea, si el era secondat de Boc. Presedintele s-a pastrat in expectativa, avand informatii directe, furnizate de structurile specializate.
Acum, ca mai sunt 3 zile pana la finalul procesului de recalculare, mizeria a iesit la iveala: zeci de mii de adeverinte de salarizare incomplete, militari care au fost disponibilizati in baza reorganizarii Armatei, grav afectati de procesul de recalculare, neputinta centrelor militare de a face corecturi  adeverintelor in care apareau zeci de ani lipsa, procese de contestare a procesului de recalculare - parte buna castigate. Intr-un cuvant UMILINTA si MINCIUNA!
Cu toate acestea liderii nationali sunt mandrii!
Şeful statului a discutat, luni seară, cu premierul şi cu ministrul Apărării despre respectarea promisiunii lui Gabriel Oprea legata de pensiile mai mici de 3000 de lei ale militarilor cu stagiu complet de cotizare. Emil Boc a confirmat, prin calcule, că s-a reuşit protejarea acestei categorii.
Potrivit lui Băsescu, ceea ce a făcut ministrul Oprea “este proba că, atunci când la nivel politic există preocupare, se găsesc soluţii pentru ca partea socială să fie mai bine acoperită”.
“Nu vă ascund că atunci când l-am auzit spunând prima dată că nu trebuie să existe, prin recalcularea pensiilor militarilor care au stagiu întreg în Armată, pensii mai mici de 3.000 de lei, am privit cu oarecare scepticism afirmaţia. Aseară l-am invitat pe domnul ministru şi pe premier, să am convingerea că această promisiune a domnului ministru Oprea şi a premierului este aplicabilă şi va funcţiona începând cu 1 ianuarie”.
“Confirmarea premierului, cu calcule în faţă, arată că domnul ministru Oprea a reuşit să protejeze pensionarii militari cu stagiul întreg în Armată. Cei care o viaţă întreagă şi-au dăruit eforturile Armatei Române, ţării, vor reuşi să fie încadraţi în această categorie în care să nu fie afectate pensiile de la 3.000 lei în jos. Este un lucru bun şi arată că a existat preocupare”, a adăugat şeful statului.
Prin urmare, asistam la o campanie de PR capabila sa contracareze efectele realitatii, anume desfiintarea pensiilor militare, concomitent cu reducerea drastica a majoritatii pensiilor fostilor militari.
In timp, se va dovedi daca minciuna repetata obsesiv poate combate realitatea!
InfoMondo Militar
29 decembrie 2010
PS ACUM LA SFARSIT DE AN FAC O PROPUNERE CURAJOASA TUTUROR ACELORA CARE SE MAI CONSIDERA MILITARI REZERVISTI DIN ORICE ASOCIATIE, SINDICAT, FAMILILE ACESTOR MILITARI, SOCIETATII CIVILE CARE DORESTE O COLABORARE IN INTERESUL ROMANIEI. PROPUN O INTALNIRE A TUTUROR ACESTOR FORTE IN ANUL 2011 PT. A REALIZA O ALTERNATIVA, CHIAR SI UN PARTID, CARE SA REVIGOREZE CLASA POLITICA, CLASA AJUNSA LA UN PRAG MINIM ISTORIC. CLASA CARE NU MAI REPREZINTA INTERESUL ROMANILOR(DIN ULTIMELE SONDAJE..EI REPREZINTA INTERESELE A 9% DIN POPULATIA ROMANIEI). ACESTE FORTE TREBUIE SA SE UNEASCA...SI DACA S-AR UNI AR REUSI SA ELIMINE DE PE SCENA POLITICA UNII DIN MASCARICII POLITICI CARE GUVERNEAZA VIATA ROMANILOR INTRUN SENS TOTAL GRESIT. ESTE UN STRIGAT DE DISPERARE, DE LUPTA. NICI IN VREMEA COMUNISTILOR ROMANIA NU A AJUNS INTRO ASEMENEA DECADERE ECONOMICA, MORALA SI DE IDENTITATE PROPRIE!
CINEVA TREBUIE SA ORGANIZEZE ACEASTA COLABORARE. OAMENI DE BUNA CREDINTA TREBUIE SA ADERE LA ACEST SCOP NOBIL. DE A READUCE ROMANIA LA SUPRAFATA EUROPEANA, ACOLO UNDE-I ESTE LOCUL