joi, 6 mai 2010

SCURT BILANŢ
al activităţii Filialei 1 Buzău în perioada 26.02 – 05.05.2010

1. Organizare
La data de 26 februarie 2010 a fost ales, în unanimitate, Biroul Operativ al Filialei 1 Buzău a Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în rezervă şi retragere. Şedinţele B.O.F. s-au desfăşurat în fiecare zi de vineri, începând cu ora 11.00, în biroul A.R.P.I.A. (Asociaţia Română de Propagandă şi Istorie a Aeronauticii) de la Comenduirea Garnizoanei Buzău.
S-a hotărât ca prima adunare generală să aibă loc la 5 mai 2010.
Au fost eliberate, mai întâi, 30 de legitimaţii de membri de sindicat. Ulterior, am mai primit 100 de legitimaţii, pentru că în fiecare zi creşte numărul membrilor noştri.
Cpt. comandor Marius Moldovan a avut iniţiativa şi a realizat un blog pe Internet: http://scmdfiliala1buzau.blogspot.com/, adresa de email: scmdbz@yahoo.com. Felicitări!!
Colonel (r) Emilian ne-a oferit un Registru istoric.
Colonel (r) Dumitru Lupşa, chiar dacă nu face parte din B.O.F., ne-a ajutat la toate activităţile pe care le-am desfăşurat.
Colonel (r) Ion Gheorghiu a fost ales, în unanimitate, ca purtător de cuvânt al Filialei nr. 1 Buzău a S.C.M.D., la şedinţa din 1 martie 2010, dar nu s-a mai prezentat la nicio activitate, nici măcar nu s-a înscris în sindicat. Propun să fie exclus din Biroul Operativ şi să fie înlocuit cu lt. col. (r) Dumitru Lupşa. Sunteţi de acord?
La şedinţa din 26 martie 2010 s-a hotărât şi am pregătit un comunicat de presă şi un mesaj din partea sindicatului nostru pentru sprijinirea acţiunilor de protest ale profesorilor din judeţul Buzău. Pentru apariţia într-un ziar local al comunicatului, care nu depăşea jumătate de pagină, ar fi trebuit să plătim 60 de lei. Nu l-am mai publicat, pentru că am fost invitat la FOCUS TV prilej cu care am anunţat despre înfiinţarea filialei noastre a S.C.M.D. şi a scopului pentru care luptăm în prezent: să rămână în vigoare actuala lege a pensiilor militare, sau, în ultimă instanţă, să fie adptat un capitol special pentru pensionarii militari. A doua zi, presa locală a scris despre înfiinţarea Filialei 1 a S.C.M.D.

2. Economic
Am constatat că Cercul Militar de pe strada Independenţei din municipiul Buzău a fost construit în perioada interbelică, prin contribuţia ofiţerilor, iar Restaurantul Militar de pe Bulevardul Gării – prin contribuţia maiştrilor militari şi subofiţerilor. Sindicatul nostru va acţiona pentru revenirea acestor monumente istorice în folosul cadrelor militare.
Am primit 1.000 de lei, în contul dl. colonel (r) Valeriu Neacşu.
Din această sumă s-au cheltuit 200 lei pe rechizite şi 470 lei pe o imprimantă.

3. Activităţi desfăşurate
2 martie 2010: am fost în audienţă la comandantul Comandamentului Operaţional Întrunit Buzău, împreună cu col. (r) M. Goia, pentru a face cunoscută înfiinţarea Filialei 1 Buzău a S.C.M.D. Domnul General ne-a spus că nu poate să ne sprijine legal, pentru obţinerea unui spaţiu, strict necesar pentru activităţile curente..
18 martie 2010: mai mulţi membri ai Biroului Operativ am avut o întâlnire cu deputatul George Scutaru – la sediul Partidului Naţional Liberal. Ne-a comunicat că este vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor şi că sprijină toate amendamentele la viitoarea Lege unică a pensiilor. Chiar ne-a oferit un exemplar cu amendamentele actuale, dar acestea nu specifică un capitol separat pentru militari în Legea unică de pensionare, aşa cum dorim noi.
19 martie 2010: împreună cu numeroşi membri ai Biroului Operativ am avut o întâlnire cu senatorul Viorel Constantinescu – la sediul Partidului Democrat Liberal. Ne-a comunicat că sprijină demersul menţinerii actualei legi a pensionarilor militari, sau a unui capitol separat în noua lege unică a pensiilor. Ca arhitect, a făcut evaluările privind starea actuală a Cercului Militar din oraşul Buzău şi acest monument istoric poate fi consolidat, cu preţuri relativ mici, cu fonduri de la Ministerul Apărării Naţionale, care este proprietar al acestui imobil. Ne-a promis ajutor pentru obţinerea unui spaţiu strict necesar Filialei Buzău a S.C.M.D., probabil în incinta Teatrului „George Ciprian” din municipiul Buzău. Toate acestea s-au dovedit a fi promisiuni fără acoperire. Mai mult decât atât, a doua zi a apărut în ziarul „Strada” un articol intitulat „Pensionarii militari buzoieni, cu jalba-n băţ la sediul P.D.L.” (anexă la acest scurt bilanţ).
20, 21,22 martie 2010: Presa locală („Şansa buzoiană”, „Opinia”) a publicat despre înfiinţarea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate şi despre întâlnirile noastre cu parlamentarii buzoieni.
22 martie 2010: am acordat un interviu, la ora 14.00, postului local de televiziune FOCUS TV, care a fost prezentat la ştirile de la ora 21.00.
23 martie 2010: împreună cu cpt. comandor av. (r) Marius Moldovan am fost invitaţi la FOCUS TV, la o emisiune în direct, între orele 20.00 – 21.00. Cu acest prilej, telespectatorii din majoritatea localităţilor din judeţul Buzău au aflat despre înfiinţarea sindicatului nostru.
26 martie 2010: ne-am reîntâlnit cu senatorul Viorel Constantinescu la sediul Partidului Democrat Liberal. Am primit noi promisiuni cu spaţiul necesar sindicatului nostru, domnul senator fiind conştient de numărul foarte de militari din Buzău, care vor şti cum să voteze în viitor P.D.L.
29 martie 2010: m-am prezentat la Consiliul Judeţean Buzău pentru obţinerea unui spaţiu, strict necesar pentru Filiala 1 Buzău a S.C.M.D. Din discuţiile purtate cu doamna secretar general am aflat că Teatrul „George Ciprian” va intra în consolidare timp de trei ani şi ne recomandă să căutăm spaţiu la Centrul Militar. Am lăsat, totuşi, o adresă oficială. N-am găsit spaţiu nici la Centrul Militar, nici la I.S.U. Buzău.
Urmare adresei prin care am solicitat un spaţiu în clădirea Teatrului „George Ciprian” Buzău, am fost comunicaţi de faptul că imobilul ocupat de acest teatru este cuprins într-un proiect de reabilitare din fonduri structurale. În ceea ce priveşte alte clădiri aflate în domeniul public al judeţului Buzău, ni s-a făcut cunoscut că acestea sunt deja închiriate, astfel că, în prezent, Consiliul Judeţean nu are disponibil niciun spaţiu care să poată fi pus la dispoziţia Filialei 1 Buzău a S.C.M.D.
16 aprilie 2010: am participat la întâlnirea comitetelor de conducere ale tuturor asociaţiilor militare buzoiene cu Ministrul Apărării Naţionale. Trebuie să recunoaştem că discursul dumnealui a fost emoţionant cu referire la Armata Română, aşa cum a procedat şi în Senat – când a mai rostit o dată Jurământul Militar. Dacă reuşeşte să se ţină de cuvânt, va intra în istorie pe uşa din faţă, iar dacă votează împotriva pensiilor militare separate, va ieşi din istorie pe uşa din dos. La această întâlnire am aflat cu durere că M.Ap.N. a transformat Comandamentul Operaţional Întrunit în Divizia 2 I. şi a cedat municipiului Buzău câteva zeci de hectare de teren, pentru construcţia unor locuinţe A.N.L. Am primit în schimb doar promisiunea că 30 % din aceste locuinţe vor fi repartizate cadrelor militare tinere şi, probabil, Cercul Militar va fi restaurat.
20 aprilie 2010: am participat, ca invitat la balcon, la şedinţa Senatului României, prilej cu care am văzut şi am ascultat discursul profund demagogic al primului ministru Emil Boc şi am asistat la votul împotrivă la toate amendamentele aduse Legii unice a pensiilor. După terminarea activităţii din Parlament, a avut loc o întâlnire cu toţi invitaţii S.C.M.D. de la filialele noastre, prilej cu care am făcut un schimb de experienţă, în prezenţa unor personalităţi din conducerea centrală a sindicatului, în frunte cu domnul colonel (r) Mircea Dogaru. Am primit 100 de legitimaţii pentru noii membri ai filialei noastre şi am formulat câteva propuneri şi întrebări din partea Biroului Operativ al Filialei 1 Buzău. În plus, am prezentat un dosar prin care un pilot a dat în judecată statul român, pentru recâştigarea drepturilor de personal navigant. Eu consider că aceste drepturi nu le putem câştiga individual.
26 aprilie 2010: m-am prezentat la Sediul central al S.C.M.D. din strada Dakar nr. 30, unde am avut discuţii cu toţi cei prezenţi, timp de 4 ore, prilej cu care am pus la punct documentele de înscriere în sindicat şi am făcut un util schimb de experienţă. Atunci am aflat că suntem a doua filială din ţară ca număr de membri. Având în vedere că zilnic se înscrie câte cel puţin un nou membru, în timp scurt putem deveni cea mai puternică filială, din punct de vedere numeric. Rămâne să fim la înălţime şi din punct de vedere calitativ. Pentru aceasta nu trebuie să-l lăsăm singur pe cpt. comandor (r) Marius Moldovan în realizarea paginii pe internet. Fiecare dintre noi trebuie să scrie ceva folositor pentru Armata Română!
27 aprilie 2010: am participat la adunarea generală a Filialei Buzău a Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, prilej cu care am luat cuvântul, subliniind poziţia sindicatului nostru faţă de Legea unică a pensiilor: militarii să beneficieze de actuala lege a pensiilor, sau să fie adoptat un capitol separat pentru militari în noua lege. Lt. col (r) Lupşa Dumitru a luat cuvântul pentru a reaminti faptul că Statutul A.N.C.M.R.R. nu permite niciun fel de protest la adresa conducătorilor ţării, iar Statutul S.C.M.D. prevede toate formele de acţiune sindicală.
28 aprilie 2010: am participat la adunarea generală a Filialei Buzău a Asociaţiei Române pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii. La această dată am fost înştiinţat că avem la dispoziţie un birou în clădirea Comenduirii Garnizoanei Buzău, ceea ce dorim şi noi.
3 mai 2010: am fost în audienţă, împreună cu col (r) Mihai Goia şi comandantul Comenduirii Garnizoanei Buzău la comandantul Diviziei 2 Infanterie, noua denumire a fostului Comandament Operaţional Întrunit.
Cu acest prilej am fost înştiinţaţi că M.Ap.N. nu doreşte să acorde niciun spaţiu S.C.M.D. Am primit, totuşi, aprobarea de a desfăşura adunarea generală în sala de sport a Comenduirii Garnizoanei Buzău.

4. Obiective tactice (imediate)
- explicarea pensionarilor militari că S.C.M.D. nu este doar sindicatul ofiţerilor, ci al tuturor cadrelor militare în rezervă şi retragere; acest lucru se impune pentru că avem înscrişi foarte puţini MM şi subof.;
- explicarea pensionarilor militari din Buzău că filiala noastră nu este numai a aviatorilor, ci a tuturor categoriilor de arme; acest lucru se impune pentru că sunt unii rezervişti ne pun întrebarea: „Putem să ne înscriem în sindicat dacă nu suntem aviatori?”; la următoarele apariţii în emisiuni tv. trebuie să apară şi membri S.C.M.D. din filiala noastră care aparţin celorlalte arme;
- colaborarea cu celelalte asociaţii ale cadrelor militare în rezervă şi retragere din Buzău: Veteranii de Război, A.N.C.M.R.R., A.R.P.I.A., Cultul Eroilor, Clubul Paraşutiştilor, A.N.C.M.R.R. din Ministerul de Interne, Fundaţia „Mareşal Averescu”, C.A.R., etc.;
- colaborarea cu celelalte sindicate din Buzău, prin protocoale şi acţiuni comune;
- menţinerea legăturilor cu militarii în activitate (de exemplu: protest faţă de achiziţionarea de tehnică veche din străinătate şi promovarea industriei româneşti de apărare);
- monitorizarea fiecărui parlamentar buzoian şi întocmirea unei baze de date privind evoluţia profesională şi politică, precum şi eventualele fapte sau suspiciuni de nelegalitate;
- explicarea populaţiei că a „căzut în plasa” lui Boc; este necesar ca guvernul să ridice pensiile „nesimţit de mici” la nivelul celor mari, nu invers.

5. Obiective strategice
- toate cadrele militare în rezervă şi retragere să fie atât membri în diferite asociaţii, cât şi membri ai S.C.M.D.;
- câştigarea încrederii populaţiei faţă de Armata Română, astfel încât la viitoarele alegeri locale şi parlamentare să acorde votul la cât mai mulţi pensionari militari aflaţi în campanie electorală;
- participarea la elaborarea legilor care privesc apărarea naţională;
- recâştigarea drepturilor de personal navigant, scafandri, etc.;
- editarea unor ziare, reviste, cărţi cu specific militar, chiar şi a unui manual complet de Istoria României.

6. Propuneri
- explicarea tuturor acţiunilor de luptă sindicală, aceasta pentru că Statutul doar le enumeră;
- explicarea expresiilor „membri fondatori” şi „membri acceptaţi”;
- denumirea oficială să fie completată cu „în rezervă şi retragere”;
- strategia sindicatului în varianta cea mai grea;
- următoarea adunare generală – la data de 17 decembrie 2010.

PREŞEDINTELE FILIALEI 1 BUZĂU
Comandor av. (r) AUREL NIŢĂ
ADUNAREA GENERALĂ

a Filialei 1 Buzău a S.C.M.D. din 5 mai 2010

ORDINEA DE ZI

1. Informare privind membrii de sindicat la această dată;
2. Scurt bilanţ, cu obiective şi propuneri;
3. Mesajul preşedintelui S.C.M.D. – col. (r) Mircea Dogaru;
4. Alte intervenţii ale invitaţilor;
5. Discuţii şi propuneri ale membrilor Filialei 1 S.C.M.D.

3 comentarii:

  1. • Legea pensiilor vizeaza atat pe actualii si viitorii pensionari dar si urmasii acestora. Manipularea si intoxicarea dusa sistematic de vremaelnicul guvern boc si trepadusii lui, de tradatori(ex:col(r)dobra n.-senator de Alba,gen(r)iordanescu p.-traseist politic,dar si de lingai(pupincuristi)=melescanu t.-fost ministru al apararii-absent de la votul din parlament,lia olguta vasilescu,sova dan coman pledeaza la televiziuni pentru pensionarii militari dar lipsesc la votul din parlament.Un pupincurist dar si mincinos este senatorul de Buzau,constantinescu viorel care la intalnirea cu pensionarii militari buzoieni a promis sprijin iar in parlament a fost de acord cu prevederile actuale ale art.6 din proiectul de lege.Dragi camarazi trebuie sa fiti de acord ca Victor Ponta dar si Antonescu ca sefi de formatiuni parlamentare nu urmaresc daca membrii lor de partid sunt prezenti la lucrari si cum voteaza.Dupa data de 10 mai,daca procesul se desfasoara in acest fel,legea pensiilor v-a trece tacit iar la camera deputatilor cu un presedinte de comisie de aparare–>canacheu costica
    (pdl,necasatorit,studii-doar liceul)si un secretar al comisiei de aparare–>badalan eugen-(eugen.badalan@cdep.ro,general-rezerva,fost sef al statului major general)mai mare rusinea-vom fi persiflati si umiliti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Legislatia pentru cei care au imbracat sau imbraca haina militara nu poate fi comparata cu cei care nu o imbraca.
    Privatiunile si incompatibilitatile profesiei militare nu cred ca vor sa le aiba si cei care-si dau cu parerea despre pensiile "nesimtite"!
    Rog foarte mult ca in momentul unor dezbateri tv.sau radio sau alte intalniri, la care participa reprezentanti din conducerea SCMDRR ,sa se aduca la cunostinta celor care ne conduc dar si a cetatenilor acestei tari urmatoarea comparatie:
    Codul muncii al R.S.R., Legea nr. 10/1972, publicata in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 140 din 1 decembrie 1972
    CAP. 5
    Incetarea contractului de munca.
    Art. 130
    (1) Contractul de munca poate fi desfacut, din initiativa unitatii, in cazul cind:
    i)persoana incadrata in munca savirseste o abatere grava sau incalca in mod repetat obligatiile sale de munca, inclusiv normele de comportare in unitate;
    Legea nr. 53/2003 Codul muncii
    (publicata in Monitorul Oficial nr. 72 din 5 februarie 2003)
    CAPITOLUL II
    Raspunderea disciplinara
    Art. 264.
    (1) Sanctiunile disciplinare pe care le poate aplica angajatorul in cazul in care salariatul savarseste o abatere disciplinara sunt:
    . f) desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
    Art. 298.
    (1) Prezentul cod intra in vigoare la data de 1 martie 2003.
    (2) Pe data intrarii in vigoare a prezentului cod se abroga:
    · Codul muncii al R.S.R., Legea nr. 10/1972, publicata in Buletinul Oficial, Partea I, nr. 140 din 1 decembrie 1972, cu modificarile si completarile ulterioare;

    COMPARATIA CIVIL-MILITAR

    CODUL PENAL AL ROMÂNIEI *** Republicat
    TITLUL X
    INFRACŢIUNI CONTRA CAPACITĂŢII DE APĂRARE A ROMÂNIEI
    CAP. 1
    INFRACŢIUNI SĂVÂRŞITE DE MILITARI
    Secţiunea I
    Infracţiuni contra ordinii şi disciplinei militare
    ART. 331
    Absenţa nejustificată

    În timp de război, absenţa nejustificată a oricărui militar de la unitate sau serviciu, care a depăşit 4 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

    ART. 332
    Dezertarea

    Absenţa nejustificată de la unitate sau serviciu, care depăşeşte 3 zile, a oricărui militar, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 7 ani.
    În timp de război, absenţa nejustificată a oricărui militar de la unitate sau serviciu, care a depăşit 24 de ore, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 12 ani.

    ART. 334
    Insubordonarea

    Refuzul de a executa un ordin cu privire la îndatoririle de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
    Dacă fapta este săvârşită de un ofiţer, de un maistru militar sau subofiţer, de un militar angajat, de doi sau mai mulţi militari împreună ori în faţa trupei adunate sau dacă fapta are urmări grave, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
    În timp de război, pedeapsa pentru fapta prevăzută în alin. 1 este închisoarea de la 2 la 7 ani, iar pentru fapta prevăzută în alin. 2, de la 3 la 12 ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. UNDE SUNT MM SI SUBOF DIN CONDUCEREA SINDICATULUI LATI FACUT NUMAI PENTRU VOI.CEILALTI SUNT BUNI NUMAI CA COTIZANTI SI LA NUMAR SA VA FIR RUSINE JIGODIILOR.ASA ATI FACUT SI LA REVOLUTIE ATI STAT ASCUNSI IN BIROURI IAR AN DISPOZITIVELE DE APARARE AU FOST OF INFERIORI.SUB OF SI SOLDATI

    RăspundețiȘtergere