vineri, 7 mai 2010

ZIARUL GANDUL

Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine.”
Pentru ceea ce guvernul Boc a făcut şi face în clipa de faţă, Nicolae Ceauşescu a fost împuşcat ca un câine. Mintea îngustă, dar paranoică a scorniceşteanului a dus la îndatorarea prostească a ţării faţă de finanţa internaţională; plata, în schimb, s-a făcut prin jupuirea până la os a populaţiei României.
De când l-a înfipt Traian Băsescu premier, Emil Boc n-a făcut altceva decât să îmbine năuceala frenetică a unui alt Emil, Bobu, cu o slugărnicie gen Manea Mănescu, cel care îi lingea, la propriu, mâna lui Ceauşescu. Plus o clanţă cum nu-mi amintesc să fi avut vreun demnitar comunist. Toată "strategia" guvernelor Boc s-a rezumat la plata salariilor şi pensiilor cu bani împrumutaţi de peste tot, de la FMI, de la UE, de la bănci. Nu trebuie să fii premier şi să fi făcut o facultate pentru asta, e o operaţiune la îndemâna unui handicapat mintal. Iar acum asistăm la o magistrală schimbare de paradigmă: de unde să mai luăm bani pe care să nu-i mai dăm înapoi, dar să-i facem praf cât mai repede? Păi, de la popor, bă, Emile. Da, să trăiţi, asta e soluţia, de la popor, sunteţi genial, ca întotdeauna, domnule preşedinte, mărim cota unică şi TVA-ul.
Imaginez acest dialog pentru că trebuie să fii handicapatul mintal pe care-l pomeneam mai sus ca să înghiţi acum datul vinei pe FMI că vrea mărirea taxelor şi impozitelor sau să crezi că mătrăşirea câtorva miniştri prea de tot idioţi sau hoţi ar rezolva ceva. Primul responsabil pentru subminarea guvernamentală a economiei naţionale este preşedintele Băsescu. El este cel care a folosit toate tertipurile imaginabile pentru a ţine gaşca lui Boc în Palatul Victoria. El a transformat guvernul României în corpul său personal de lachei, pe care-l cheamă la ordine la Cotroceni când are chef. Manikinul Boc nici tocurile pantofilor nu şi le-a înălţat fără aprobarea lui Băsescu. Dl. preşedinte a vrut conducerea executivă absolută a României şi o are.
Cristian Tudor POPESCU
GANDUL
 
Mugur Isărescu acuză Guvernul Boc de minciună

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, i-a atacat pe guvernanţi la prezentarea raportului asupra inflaţiei. Isărescu a mai spus că nu crede într-un guvern de tehnocraţi şi este de părere că frâiele României trebuie ţinute în mâini de oameni aleşi de cetăţeni.

• Guvernul va mentine transferul de 1,7 mld de euro la fondul de pensii, dar pentru a acoperi pensiile la nivelul actual, ar mai trebui 500 milioane de euro care nu exista. Este previzibila o reducere a pensiilor cu 15%.
• Se va proceda la o reducere masiva a subventiilor, banii vor fi alocati tintit catre cei care au nevoie. Băsescu a dat exemplul subvenţiei generalizate la încălzire în Bucureşti
• Ajutorul de şomaj se va reduce cu 15%.
• Toate salariile vor fi afectate cu 25%, inclusiv salariul minim, dar Guvernul va completa diferenta de sub 600 de lei. Salariul minim va fi salariul minim din sistemul privat.
• In Romania functioneaza 16 programe sociale. Toate vor fi reanalizate si regandite, astfel incat ele sa-si atinga tinta si sa nu devina sursa de venit fara munca
• Preşedintele a spus că acest program era inevitabil. Salariile personalului bugetar reprezinta 28% din buget si 9,4% din PIB. Cheltuielile sociale reprezinta 12% din PIB, peste 35% din bugetul de stat.
• Veniturile bugetare sunt de 31% din PIB, iar cheltuielile sunt de aproape 40%.
• Nu pune nimeni problema remanierilor, ne trebuie stabilitate
Preşedintele a spus că s-a ales varianta “încrederii”, care vizează reducerea masivă a cheltuielilor.
“Niciuna din variante nu poate fi atribuită cuiva sau altcuiva. Ambele au fost variante de discuţie de la bun început. Pe varianta a doua, a încrederii instituţiilor statului român de a continua reforma se va merge în continuare şi memorandumul care se va semna la sfârşitul negocierilor cu Fondul va fi cea de încredere în a restructura cheltuielile bugetare”, a afirmat Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit astăzi cu premierul Emil Boc, dar şi cu preşedintele UDMR Marko Bela, cu ministrul Economiei Adriean Videanu şi preşedintele executiv UNPR, Gabriel Oprea.
Preşedintele Traian Băsescu a avut, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu delegaţia FMI. Tot joi, preşedintele s-a întâlnit la Cotroceni cu premierul Emil Boc şi cu liderii coaliţiei.
Şeful statului a avut mai multe întâlniri, în aceste zile, cu membri ai Guvernului şi cu lideri ai formaţiunilor politice. Discuţiile au survenit pe fondul prezenţei delegaţiei FMI în România şi al negocierilor cu privire la o eventuală creştere a taxelor şi impozitelor sau a unor măsuri drastice de reducere a cheltuielilor publice.

Constitutia Romaniei Nivelul de trai
ARTICOLUL 47
(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
(2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.

Un comentariu:

  1. Sfarsitul anului 2004 a marcat coloratul hartii politice a Romaniei intr-o culoare care la inceput multora le-a placut ,apoi ,incet, incet au inceput sa le fie lehamite.
    A urmat apoi din 2005 in coace inundatii, gripa aviara si mai nou criza financiara. Asta pentru ca deviza era DREPTATE SI ADEVAR.
    Notiunea- asta da fatalitate – este cat se poate de viguroasa , iar specia ridzienilor se adapta cel mai bine.
    Ei nu musca precum vampirii, iar virusul pe care il detin nu se transmite prin saliva.
    Ridzienii ating eficacitatea maxima cand stau la birou si privesc puterea galgaind printre hartii. Ei nu inteleg boala asa cum o vedem noi , normalii, cei vurnerabili la pojar, varsat de vant si oreion. Pana la un punct sunt indivizi aseptici. Scaunul ii face asa. Proiectat pentru a strange cat mai multa capacitate decizionala, acesta sustine un intreg univers de interese, mijlociri, favoritisme si inlesniri.
    Ridzianul este sef prin definitie. El stie sa ocoleasca orice fel de obstacol, uneori printr-o simpla aplecare a pixului.
    Cand varsta ii demasca subrezenia la capitolul “lupte”, are capacitatea de a-si forma o centura de protectie din viitori ridzieni. Pentru ca nu exista ridzian mai periculos decat cel in crestere. Ambitia reprezentantilor acestei specii este de a fi numarul unu indiferent de domeniul in care se implica . Vor sa fie pe prima pagina, cumpara stiri si au jurnalisti preferentiali. Pentru a-si atinge scopul, numarul cadavrelor pe care calca devine un aspect colateral. Toti au avut pe maini destine.
    Conduc tipic ridzian, cu incredere absurda intr-o idee, chiar daca aceasta se pliaza perfect pe clasica doaga lipsa.
    Din fericire, ridzianul perfect inca nu a fost inventat. Numai Dumnezeu ar putea sa-i ocupe functia, dar cum.Acesta are treaba sapte zile din sapte cu rugaciunile, sansa de a prinde descalecatul unui RidziGod este minima. Asa ca, pana una alta , ridzianul este obligat sa redevina om cand pixul isi termina pasta, puterea se evapora printre literele tremurande ale documentelor, iar scaunul se clatina si celula aseptica se sparge.
    Aici oamenii si ridzienii se aseamana . Adaptarea la mediu nu este infailibila, iar cei care scapa de tribunalul terestru ajung fata in fata cu Dumnezeu incapatanat sa nu devina ridzian. Asadar, stimata omenire, nu te ingrijora, pentru orice exista rasplata.
    Ce pictura superba! Imaginati-va : ridzian alunecand spre cazanul cu smoala sub privirile unei armate de ingeri zambind si aratand cu degetul.

    RăspundețiȘtergere