miercuri, 6 iulie 2011

Exclusiv: procurorii le-au dat NUP lui Oprea, Igaș și Maior



Plângerile penale depuse la începutul lunii ianuarie de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă și în retragere împotriva miniștrilor Gabriel Oprea și Traian Igaș, dar și împotriva șefului SRI George Maior au fost soluționate de procurorii Parchetului General. Fără a se înregistra vreo surpriză, cei patru au primit soluția de neîncepere a urmăririi penale. Oprea, Igaș și Maior nu au scăpat însă de probleme, ei urmând să fie dați în judecată de pensionarii militari.

Președintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă și în retragere Mircea Dogaru a declarat pentru e-politic.ro că a primit o înștiințare de la procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, potrivit căreia plângerile depuse împotriva ministrului Apărării Gabriel Oprea, a ministrului Administrației și Internelor Traian Igaș și a directorului SRI George Maior au fost soluționate cu neînceperea urmăririi penale. ”Doamna Kovesi ne-a transmis că plângerile au fost soluționate cu NUP, cu neînceperea urmăririi penale. Ceea ce înseamnă că îi putem acționa în justiție, dacă nu suntem de acord. Și așa o să facem. O să-i acționăm în justiție pe domnii miniștri Oprea, Igaș și pe domnul Maior. Îi dăm în judecată”, a declarat Mircea Dogaru. ”Au motivat cum motivează toate: tu vezi alb și ei spun că este bej”, a mai spus președintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă și în retragere.

Acuzațiile

Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, în rezervă
și în retragere a depus la mijlocul lunii ianuarie, la Parchetul General, o plângere penală împotriva miniștrilor Gabriel Oprea, Traian Igaș și a directorului SRI George Maior. Cei trei erau acuzați de ”neaplicarea hotărârilor judecătoreşti privind recalcularea pensiilor precum şi neaplicarea normelor statului de drept”. De asemenea, liderii pensionarilor militari îi acuzau pe Oprea, Igaș și Maior de încălcarea Constituţiei, a legislaţiei europene și a dreptului la proprietate.

Plângerile au fost depuse după ce două instanțe au decis că procesul de recalculare a pensiilor militare trebuie suspendat, hotărâre care nu a fost însă respectată.