vineri, 1 iulie 2011

"Bruttusilor" din U.S.L




Motto 1: "Si tu Bruttus?'

Motto 2: "Iubesc tradarile, dar nu si pe tradatori"


        Acest material nu este unul cu "fineturi' si "politeturi", ci este adresat in primul rand indivizilor "specializati" in infractionalitate politica si parlamentara, fatarnicie, retorica patriotard-manipulatorie. Indivizi numiti impropriu si POLITICIENI, intrucat ei nu sunt decat niste infractori. Dar, chiar daca limbajul si mesajul pot parea dure, putin cazone, este pentru ca ele vin din partea unor oameni care in cariera militara nu au fost BENEFICIARI de functii "comode", ocupate prin pile si relatii,"origine sanatoasa", si nici de protectie sau de o "mapa" pe care sa o plimbe la subrat printre cei multi care "dadeau cu sapa". Ca toti ceilalti, suntem pensionari militari care ne-am castigat drepturile de pensie in mod legal, prin munca si sacrificii. Iar acum, cand vedem cum infractori politici ca cei anchetati pentru acte grave de coruptie sau fosti turnatori-colaboratori ai securitatii ajung sa "voteze" legi care privesc destinele a milioane de oameni sau intregi categorii profesionale prin FURT, nu ai cum sa nu te intrebi daca  Romania  mai este un stat democratic si nu cumva democratia a fost pusa la"index". Din pacate, raspunsul la aceasta intrebare il ofera tocmai acesti infractori politici si parlamentari, indivizi fara constiinta si fara Dumnezeu.
        Daca orice alta categorie profesionala poate fi usor manipulata, umilita, batjocorita, mintita, dezmembrata, desfiintata prin  tot felul de "legi, decrete, hotarari, coduri, ordonante, etc" care de care mai "originale" si mai ilegale, tinem sa le transmitem domnilor vremelnic numiti "alesi", ca militarii nu pot fi usor manipulati, mintiti, inselati, destructurati, iar vremelnica si partiala "supusenie" a unora dintre cei "binecuvantati"de "marinimia" trecatoare si interesata electoral a guvernantilor si slugilor lor, nu este decat o "iluzie", o "fata morgana", fiindca "miezul fierbe" si nu poate fi "racit" cu astfel de mijloace si metode. Si stiti de ce? Fiindca acesti oameni sunt caractere puternice, demni, cu onoare si responsabilitate, slujitori credinciosi ai Romaniei si romanilor, nu ai unor"vremelnici".
      Asadar, ticalosia "portocalie" facuta de "specialistii votului parlamentar infractional la doua maini"  - Dugulescu si Liga, a fost completata si de ticalosia, lipsa de responsabilitate sau tradarile "camaraderesti".Dupa principiul: "prieteni, prieteni, dar branza e pe bani", si unii "amici" din USL, au dovedit ca sunt cel putin la fel de ticalosi ca si colegii lor "portocalii".Cum poate fi catalogata atitudinea  deputatilor PSD +PC , Doru Claudian FRUNZULICA si Eduard-Stelian MARTIN, precum si a deputatului PNL  -Nini SAPUNARU, altfel decat cel putin ticaloasa cand au votat pentru aprobarea OUG1/2011. Asadar,  "SI TU BRUTTUS?"
      Daca "votul" celor "portocalii" este "explicabil" prin ura feroce si ticalosia fata de pensionarii militari, votul acestor "bruttusi" USL  devine inexplicabil in fata rationalului, a promisiunilor si angajamentelor celor din USL, de a rezolva in spiritul strict al legalitatii, doleantele intemeiate ale pensionarilor militari.
        Ca indivizi de abjectia celor enumerati se gasesc din belsug printre "alesi", ne-au dovedit din plin si deputatii reprezentanti ai minoritatilor - prin "generalul" Niculae MIRCOVICI si deputatii UDMR. Rusine, domnilor!
       Ca si cum nu ar fi fost suficiente toate acestea, lasitatea si lipsa de responsabilitate a luat si ea "partea leului",  prin "optiunea" celor care sau ABTINUT de la vot. Indivizi care nu au vrut, nu au putut sau nu au inteles importanta acestui vot pentru militarii pensionari. Aveti "somnul linistit" si constiintele curate, domnilor DONTU Mihai-Aurel PNL, BERES Vasile, PALFI Zoltan, DERZSI Akos, EDLER Gyorgy, ERDEI Istvan, KEREKES Karoly - deputati UDMR?  Este adevarat ca "somnul ratiunii naste monstrii", dar are nevoie societatea romaneasca si de "monstrii politici"? Credeti stimati domni care ne batjocoriti si umiliti atat de mult si dureros ca avem si noi dreptul de a vota impotriva  sau a ne abtine cand va fi nevoie sa aparam  tara si fruntariile ei? Poate ca nu ne vom cobora la nivelul vostru de iresponsabilitate, lasitate si ticalosie; dar daca nu o vom face este pentru ca noi suntem oameni demni, cinstiti, responsabili, cu onoare si demnitate.
Dar, cum TRADARILE vin intotdeauna "de aproape" sau de unde te astepti mai putin, nu ii putem uita si ierta nici pe "bravii" nostrii "camarazi", iubitori de grade si functii, specialisti in "retorica patriotarda" si "eroism....de partid", fatarnici in toata fiinta si ADN-ul lor, indivizi de un egocentrism feroce cand e vorba de propriile persoane. Este vorba - asa cum probabil intuiti cu totii - de "camarazii" nostrii, generalii Oprea -UNPR si Badalan - PDL. Indivizi pentru care camarad si camaraderie, loialitate, cinste, onoare, demnitate, se traduce prin obedienta de partid, tradare,dezonoare. Merita acestia oare sa ne adresam lor cu formula "Am onoarea sa va salut,domnule....."?  Raspunsul va apartine fiecaruia!
         Asemeni "ontanilor, iordanestilor " si altor asemenea din aceasta categorie, acestia imbraca uniforma militara si poarta "cascheta", doar pentru ca vitregia vremurilor le-a permis accederea intr-un sistem, cel militar, in care ei nu sunt decat niste PARIA.
        Este foarte trist ca trebuie sa spunem aceste lucruri, dar oare cat mai putem rabda umilintele si batjocura unor asa-zise "elite" constituite din indivizi ajunsi vremelnic in varful unor structuri  sociale, politice, militare sau de alta natura doar prin manipulare, minciuna, demagogie, obedienta, carnet de partid, etc. De aceea trebuie intelese foarte bine si corect demersurile si pozitia noastra, si faptul ca pentru astfel de "politicieni"nu poate si nu trebuie sa existe respect, stima, pretuire, intelegere. Ei nu trebuiesc uitati si iertati cand ne vor solicita voturile sau o mana de ajutor.
         Ramane ca oamenii cu adevarat responsabili in aceasta si de aceasta tara, sa indrepte nedreptatile facute tuturor categoriilor de militari din toate structurile Sistemului National de Aparare, sa aplice Legile si prevederile Constitutiei, in spiritul si litera lor. Nu stim daca va fi greu, dar stim ca nu este imposibil si mai ales ca este necesara aceasta reparatie. Si poate ca Presedintele Romaniei va intelege acest lucru, si va face primul pas,  nepromulgand aceasta "lege", adoptata prin FURT. Inchei, amintind tuturor celor cu onoare si demnitate, responsabilitate,  vorbele unui  MARESAL roman:  "Eu va voi spune ADEVARUL asa cum onoarea mea de soldat m-a facut sa-l respect toata viata"

HONOR ET PATRIA ! VAE VICTIS !

Pentru SCMD - Filiala1Buzau : Lt.col (r) Dan Andrei