joi, 28 octombrie 2010

PUNCTE DE VEDERE !

Am avut sentimentul ca discursul dlui. Victor Ponta din Parlament, ca de altfel si participarea la miting pe post de Che Guevara, a echivalat cu prestatia dlui. Mircea Geoana in confruntarea finala de la prezidentialele din decembrie, dupa o noapte de "placeri" petrecuta intr-un loc in care doar un prostanac putea sa mearga.
Sunt speriat pentru viitorul copiilor nostri, gandindu-ma ca progeniturile actualei clase politice vor urma vocatia parintilor, activisti de profesie, si vor adauga noi "succesuri" amarului acestui neam.
Cu această ocazie, s-a făcut încă o dată simţită o caracteristică a românului: un egoism extrem şi o autosupraapreciere bolnăvicioasă. Nimeni nu este bun. Altcineva ar trebui să conducă, să fie şef! Dacă întrebi: cine? nu vei primi un răspuns tranşant. De fapt, respectivul se gîndeşte că el ar fi mult mai bun decât cel pe care îl critică. (Nu fac referire la clasa politica, ci pur si simplu la o caracteristica a poporului roman! Mentionez ca nu am apartenenta politica!)Este tipul de manifestare a societăţii tribale în care trăim. Mai trebuie să treacă 2-3 generaţii până când vom intra şi noi în rândul lumii, ca naţiune.
Dacă vom mai apuca!
Categoric noi nu vom mai apuca normalitatea.
Sigur, suntem tentati sa critiam societatea in ansamblul ei, care este asa cum o stim, insa nu trebuie sa uitam ca gradul de cultura si de civilizatie este indisolubil legat de actiunile puterii.
O putere bolnava, corupta nu poate crea o societate sanatoasa.
Ori, poporul roman a avut parte, inca de la infiintare, doar de actiuni menite sa-i stearga identitatea, sa-l mentina intr-o stare de semicultura si civilizatie, atat cat sa nu se produca haosul.
De aceea suntem atat de ramasi in urma: nu ne cunoastem drepturile, nu ne cunoastem adevarata istorie, suntem supusi zilnic la actiuni manipulatorii de mare intensitate si de o perversitate inimaginabila.
Si cu toate acestea mare parte dintre romani si-au pastrat o buna parte din spiritualitate nealterata.
Dovada, multi dintre cei ce pleaca peste hotar nu numai ca reusesc sa  se ntegreze intr-o societate cu o democratie autentica si cu un grad de civilizatie superior, ci chiar isi aduc o importanta contributie la dezvoltarea acelei societati. Desigur, sunt si contraexemple numeroase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu