marți, 5 octombrie 2010

NE LUPTAM CU ADVERSARI BINE PREGATITI!

De ce nu s-a abtinut? Judecatoarea Claudia Idriceanu, care a suspendat HG de taiere a pensiilor militarilor are sotul politist-pensionar

Magistrati - Instante
Judecatoarea Claudia Idriceanu, de la Curtea de Apel Cluj, care a dispus suspendarea aplicarii Hotararii de Guvern numarul 735 din 21 iulie 2010, prin care Executivul a redus pensiile militarilor si ale politistilor, ar fi fost obligata de prevederile Codului de Procedura Civila sa se abtina de la solutionarea dosarului. Abtinerea judecatoarei ar fi trebuit sa existe de la primul termen al cauzei, intrucat sotul acesteia, fost politist, are pensie militara, iar Codul de Procedura Civila prevede ca un magistrat este incompatibil in a judeca un dosar daca sotul sau are interes in cauza. Fara a ne pronunta cu privire la corectitudinea hotararii judecatoarei, trebuie mentionat ca, dat fiind faptul ca suspendarea aplicarii Hotararii de Guvern este de natura sa afecteze o intreaga categorie sociala, judecatoarea Claudia Idriceanu ar fi trebuit sa fie mai riguroasa in a aplica legea si sa se abtina, pentru a risipi orice suspiciune. In urma intrebarilor adresate de Lumeajustitiei.ro, CSM s-a autosesizat si a dispus verificarea judecatoarei de catre Inspectia Judiciara.

Judecatoarea Idriceanu a suspendat aplicarea HG fara a-si verifica compatibilitatea

Claudia Idriceanu, judecator la Sectia Comerciala, de Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Cluj, a admis, in data de 28 septembrie 2010, in dosarul cu numarul 1371/33/2010, solicitarea unui grup de militari pensionati, de a suspenda aplicarea Hotararii de Guvern care le afecta cuantumul pensiilor, pana la solutionarea definitiva a cauzei. Potrivit minutei hotararii:” (…) dispune suspendarea executarii HG 735/21 iulie 2010, pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, conform Legii 119/2010, privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, pana la pronuntarea instantei de fond”. Conform declaratiei de avere din anul 2009, semnata de judecatoarea Idriceanu, sotul acesteia, Florin Popicu, incasa anual o pensie militara de 37.000 de lei (vezi facsimil), pensie care a fost direct afectata de Hotararea de Guvern a carei aplicare a fost suspendata de Idriceanu, in calitatea sa de judecator.

Codul de Procedura Civila ii interzicea judecatoarei sa intre in dosar

Potrivit articolului 27 si urmatoarele din Codul de Procedura Civila, la capitolul “incompatibilitatea, abtinerea si recuzarea judecatorului”, se prevede interdictia unui magistrat de a solutiona o cauza atunci “cand el, sotul sau, ascendentii ori descendentii lor, au vreun interes in judecarea pricinii sau cand este sot, ruda sau afin, pana la al patrulea grad inclusiv, cu vreuna din parti”. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies, a confirmat pentru Lumeajustitiei.ro ca judecatoarea Claudia Idriceanu nu a facut cerere de abtinere in acest caz. Cu privire la modalitatea in care magistratul a primit cauza spre judecare, Claudia Ilies ne-a precizat ca dosarul i-a fost repartizat spre solutionare judecatoarei Idriceanu in vara, prin metoda repartizarii aleatorii utilizata in toate instantele din Romania. Primul termen a avut loc in timpul vacantei judecatoresti, cand cauza a fost amanat pana la data de 28 septembrie, data la care judecatoarea Idriceanu a dispus suspendarea aplicarii Hotararii de Guvern numarul 735/2010. Cat priveste eventuala incompatibilitate a judecatoarei, Ilies ne-a mentionat ca nu poate preciza daca judecatoarea ar fi trebuit sau nu sa se abtina, dar ca in recurs, aceasta chestiune se poate pune in discutia instantei de control judiciar.

Inspectia CSM s-a autosesizat

In urma dezvaluirilor facute de Lumeajustitiei.ro, Inspectia judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii s-a autosesizat in acest caz, si va face verificari, rezultatele acestora urmand a fi aduse la cunostinta publicului cu celeritate.
DAR CAND CURTEA CONSTITUTIONALA A VOTAT CA PENSIILE MAGISTRATILOR SA RAMANA INTACTE, DE CE NU S-A SESIZAT NIMENI? IN CE TARA TRAIM?  ATUNCI NU S-A TINUT CONT DE INCOMPATIBILITATE?
SCMD A SUSPENDAT ACTIUNEA DE LA CURTEA DE APEL BUCURESTI! CRED CA AR FI TREBUIT SA MAI ASTEPTE! POATE CA TOTUL A FOST O INSCENARE! DAR SA NU INTRAM IN SPECULATII! POATE A FOST O COINCIDENTA NEFASTA SI O JUDECATOARE "BINE" INTENTIONATA! URMEAZA UN RAZBOI GREU CU STATUL ROMAN CARE...CHIAR NU NE MAI DORESTE! TRIST,  DAR ACEASTA ESTE REALITATEA. SA TE LUPTI CU PRESEDENTIA, GUVERNUL SI...CHIAR CU PARLAMENTUL, IN JUSTITIA ROMANA, MARE PARTE DE PARTEA PUTERII, PENTRU NISTE DREPTURI GARANTATE DE CONSTITUTIE...ESTE CULMEA JUSTITIEI. CE SANSE AVEM IN ACESTE CONDITII? MILITARII IN REZERVA NU SUNT UNITI. UNII STAU PE MARGINE SI ASTEAPTA. CE ASTEAPTA? SA LUPTAM NOI PENTRU EI? PROBABIL ASA AR FI PROCEDAT SI INTR-UN CONFLICT REAL! ASTEPTAM ORICE MILITAR IN REZERVA (MAI, MApN, SRI. STS) SA NE CONTACTEZE PANA PE DATA DE 10.10.2010, DACA DORESTE SA PARTICIPE LA MANIFESTARILE DIN 25.10.2010.
VICEPRESEDINTE SCMD BZ F1
MARIUS MOLDOVAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu