joi, 29 iulie 2010

Pensionarii militari, revoltaţi de afirmaţiile preşedintelui

Pensionarii militari, revoltaţi de afirmaţiile preşedintelui

Cadrele din Armată sau Poliţie ar trebui să primească pensiile în momentul în care îndeplinesc vârsta de pensionare, a declarat la Radio România Actualităţi preşedintele Traian Băsescu.
În prezent, cadrele militare şi funcţionarii publici cu statut special din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale se pensionează la vârsta de 55 de ani, regula fiind valabilă atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.
"Aceşti pensionari militari nu rămân pensionari până la vârsta de 65 de ani. Ei se încadrează. Pentru ce şi pensie şi salariu în acelaşi timp ? De ce am făcut eroarea pe care n-avem curaj sa o îndreptăm. Să spunem : frate la cât e vârsta de pensie oficială în România ? Foarte bine, domnul ceferist, domnul militar, domnul orice ai fi. Pentru anii pe care i-ai lucrat în Poliţie ai dreptul la o pensie de atât. Dar ai 42 de ani. Această pensie ţi-o dau când împlineşti vârsta de pensionare, la 67 de ani", precizează Traian Băsescu.
NU RATA
Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi în Retragere, col.(r) dr. Mircea Dogaru (audio) spune la RFI că o asemenea hotărâre ar încălca legislaţia drepturilor europene. Sindicatul urmează să ia poziţie în această situaţie.
"În momentul în care s-a pus problema integrării în NATO şi în Uniunea Europeană, una dintre condiţii a fost reforma armatei, s-au dat nişte legi şi cariera majorităţii militarilor a fost distrusă. Ni s-a spus că trebuie să înţelegem că de dragul ţării, ieşim la pensie, anticipat, cu pensie anticipată şi drept de muncă. Între timp, dreptul la muncă ne-a fost lichidat prin legea 329/2009, iar acum ne sunt lichidate şi pensiile anticipate. Este vorba despre peste 145.500 de persoane. Îl avertizez foarte serios pe domnul Băsescu, dacă a spus aceste lucruri, să-şi revizuiască şi comportamentul şi declaraţiile", subliniază Mircea Dogaru.

Un comentariu:

  1. DE-ACUM SA NU MAI VORBIM DE TACEREA MILITARILOR...

    http://ziuaimnuluinationalalromaniei.blogspot.com/2010/08/ziua-imnului-national-al-romaniei.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere