joi, 22 iulie 2010

65% dintre români ar vota pentru demiterea lui Băsescu. PDL a ajuns la 12%

 

Traian Băsescu şi-ar pierde scaunul de la Cotroceni dacă s-ar organiza un nou referendum pentru demiterea acestuia, arată un sondaj de opinie realizat de IPP Research. Democrat-liberalii se prăbuşesc în sondaje.

Preşedintele Traian Băsescu are motive de îngrijorare. 65% dintre români ar vota pentru demiterea sa din funcţie dacă un nou referendum ar fi organizat în acest sens, arată un sondaj realizat de IPP Research în perioada 9-16 iulie 2010. Pentru păstrarea sa în funcţie ar vota 17%, iar alţi 18% nu s-ar duce la urne.

Dacă ar fi să dea timpul înapoi şi ar putea vota din nou pe unul din cei trei  candidaţi importanţi de la alegerile din 2009, românii l-ar alege pe Crin Antonescu – 43%, Mircea Geoană – 32% şi de Traian Băsescu – 19%.

PDL înregistrează o prăbuşire dramatică în opţiunile românilor. Şi ajunge la doar 12% - scor nemaiînregistrat de aproape un deceniu. PSD ocupa prima poziţie, cu 40%, urmat de PNL cu 26%, UNPR şi PRM cu câte şapte procente şi UDMR, cu cinci.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1040 de persoane şi are o eroare tolerată de +/- 3%.

Preşedintele plăteşte pentru tăierile făcute de Guvern
"Era de aşteptat ca Guvernul să plătească pentru măsurile de tăiere a cheltuielilor în două moduri. Unul necesar, pentru că oamenii nu votează politicieni care taie cheltuieli. Sunt consturi necesare care puteau fi recuperate până la alegeri. Şi un mod nenecesar care face trimitere la felul în care s-au făcut tăierile. Bâlbâielile Executivului au enervat lume care, altfel, nu avea de ce să fie enervată", a declarat pentru REALITATEA.NET analistul Ciprian Ghinea.
În opinia acestuia pentru suspendarea preşedintelui este nevoie de argumente solide. Simplul fapt că este nepopular în acest moment nu este suficient. "Am mai avut preşedinţi nepopulari în al doilea mandat. Şi Iliescu a fost nepopular în al doilea mandat. Constantinescu nici nu a mai candidat din cauza nepopularităţii. Preşedintele plăteşte pentru tăierile de cheltuieli făcute de Guvern. Acesta este un guvern PDL plus partidele care susţin majoritatea prezidenţială", a mai spus Ciprian Ghinea.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu