vineri, 27 iulie 2012

DEMITEREA LUI TRAIAN BĂSESCU ȘI "TRILOGIA LOVITURILOR DE STAT"

Istoria nu uită și nu iartă. Iar istoria e facută de către oameni.

29 iulie - o zi ca oricare alta am putea zice, dar, fiecare zi reprezintă o "clipă de istorie" ce nu trebuie uitată. Pentu ca așa cum spunea George Santoyana - filozof, poet, scriitor și critic literar - "cei care uită trecutul sunt condamnați să îl repete".
O zi plină de evenimente și învățămine pentru umanitate.
  • 29 iulie 1848 - în Parcul Zăvoi din RîmnicuVîlcea, după ce s-a dat citire noii Constituții, un grup de tineri avându-l în frunte pe Anton Pann, s-a intonat pentru prima oară Imnul Revoluției Pașoptiste "Deșteaptă-te române", devenit după revoluția din dec. 1989, imnul național al României.
  • 29 iulie 1917 - în cadrul bătăliei de la Oituz s-au dat lupte de o mare intensitate pe frontul Diviziei 7 Infanterie, unde inamicul reușise să cucerească vârful Cireșoaia, unul din stâlpii apărării trupelor române.
  • 29 iulie 1946 - a început Conferința de Pace de la Paris, în care puterile învingătoare în cel de-al II-lea război mondial, au început pregătirea tratatelor de pace cu România, Bulgaria, Finlanda, Ungaria și Italia.
  • 29 iulie 1992 - fostul cancelar dictator est-german Erich Honecker, părăsește Rusia pentru a fi judecat în Germania.
...................................................................................................................................................................
Așa cum spunea Constantin Dobrogeanu Gherea - "Istoria ne învață multe, cu condiția să pricepem învățăturile ei".
29 iulie 2012 trebuie să fie și pentru noi, ziua eliberării de cel care, deși "Comandant Suprem", ne-a terfelit, umilit și batjocorit, așa cum nici cele mai mari lichele comuniste nu au îndrăznit.
Președintele suspendat Băsescu nu înțelege nici în ultima clipă că, terfelind oamenii care au slujit întru apărarea țării, a terfelit una dintre instituțiile fundamentale ale statului român - ARMATA - care nu a fost, nu este și nu va fi niciodată a nici unui "comandant suprem", fiindcă ea este creația și aparține celor ce o formează și o slujesc: poporul român.
El nu înțelege în cinismul și delirul său politic, că împreună cu hoții și jefuitorii PDL-iști, au au făcut atâta rău României și românilor, încât nu mai merită nici măcar să fie numiți oameni.
Paranoia puterii ni l-a arătat în toată hidoșenia lui morală și "umană" de care este capabil, ni l-a arătat asemenea Iudei care își vinde aproapele pentru plăcerea puterii.
Iată de ce, noi, ca orice român nu putem continua să stăm drepți sau în genunchi, dar nici tolăniți într-o rână, iar pe 29 iulie 2012 trebuie să mergem cu toții la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu și să spunemun DA hotărât.
A întocmi un "act de acuzare" sau a ne motiva opțiunea, ar însemna pierdere de timp.   De ce? Fiincă asemeni viperei căreia trebuie să-i strivești capul cu un bolovan când îți apare în cale, tot așa aceste "vipere politice" numite Băsescu și PDL trebuie "strivite" fără nici o milă. "Strivite" politic, prin voturile noastre.
Votul din 29 iulie 2012 pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu, trebuie să fie o continuare a votului din 10 iunie 2012 de la alegerile locale și un preambul pentru votul din toamnă de la alegerile parlamentare.
Și dacă tot vorbeste de "lovitură de stat", președintele suspendat Traian Băsescu, el ar trebui să știe că votul românilor exprimat la alegerile locale din 10 iunie 2012 a reprezentat prima ''lovitură de stat'' dată de către poporul român, tiraniei băsesciene și PDL-iste.
Iar acum, pe 29 iulie 2012, va avea loc va avea loc o a doua "lovitură de stat" dată tot de către poporul român, prin voturile lor și demiterea lui Traian Băsescu din funcția de Președinte al României.
"Citeașa de pe tortul" acestor "lovituri de stat", visate de președintele suspendat, o vom pune la alegerile parlamentare din toamnă. Și poate că atunci va înțelege și el că "loviturile de stat" la care face referire, sunt de fapt un exercițiu de democrație pe care românii înțeleg să îl exercite, fie și numai pentru respectul cuvenit celor căzuți în decembrie 1989, pentru respectul față de valorile democratice, pentru dreptul nostru, al copiilor și părinților, de a trăi așa cum vrem noi, și nu așa cum ne-a "urat" el.
De aceea, îi urăm și noi "să triască bine" acolo unde îi este locul: la lada de gunoi a istoriei.
Pe 29 iulie 2012 trebuie să punem capăt acestui coșmat numit Traian Băsescu. Nu trebuie uitate sub nici o formă, nici una din ticăloșiile și nemerniciile acestuia, care ne-au adus atâtea umilințe și batjocură, nenorociri și suferințe. Nu poate și nu trebuie să existe nici un fel de compasiune pentru torționarii bătrâneților noasre, ale părinților și bunicilor nostrii, ale tinereții și viitorului copiilor noștri, pentru călăii traiului de zi cu zi a românilor.
Pe 29 iulie 2012 să mai facem un pas hotărât spre această " trilogie" a "loviturilor de stat" (alegeri locale, referendum pentru demiterea președintelui, alegerile parlamentare)

Pe 29 iulie 2012 mergeți cu toții la vot !
Votați "DA" pentru demiterea președintelui suspendat Traian Băsescu !
Președintele Filialei 1 Buzău a SCMD
Lt.col.(r.)
                 Dan ANDREI