joi, 10 februarie 2011

COMUNICAT

Joi,10.02.2011,ora 11.30, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate ( SCMD )-Filiala 1 Buzau, va depune la Tribunalul Buzau un prim lot de 300 de dosare a membrilor sai,”asistati social in prezent” si fosti pensionari militari, pina la aparitia legilor actualei puteri.
Prin aceasta actiune nu cerem pensii mai mari. Cerem respectarea principiilor de drept si respectarea legislatiei europene in domeniu. Ne cerem dreptul nostru legal de a ne pastra statutul de militari si gradele militare si profesionale ( in cazul politistilor ), pe care le-am obtinut prin ani de pregatire si sacrificii.
Comandantul nostru suprem si Presedinte al Romaniei, a reusit si de data aceasta, in cazul pensionarilor militari, prin manipulare si dezinformare, sa ne invrajbeasca romani impotriva romanilor, cetateni civili impotriva militarilor, subofiteri impotriva ofiterilor , militari activi impotriva militarilor rezervisti. Au inceput atacuri la persoana, atacuri asupra membrilor din conducerea filialelor, toate cu un singur scop: denigrarea, distrugerea, desfiintarea sindicatului. Se pare ca “puterea “ se teme de acest sindicat si incearca prin orice cai si mijloace sa-i opreasca activitatea. Ramane de vazut daca va si reusi!
Acest sistem de pensie ocupationala a fost aliniat permanent la legislatia europeana si nu a fost „fabricat” dupa anul 1990. Legea 164/2001 a pensiilor militare (179/2001-pentru politisti) au fost concepute cu concursul specialistilor in domeniu din statele membre NATO si ai Uniunii Europene, indeplinind criteriile si principiile de drept international.
Prin urmare, noi nu cerem conducerii actuale a statului roman privilegii. Noi cerem revenirea la prevederile acestor legi si mentinerea statutului de cadru militar in rezerva sau retragere, cu toate drepturile stipulate de acest statut.
Depunerea dosarelor in instanta va continua si in zilele urmatoare, in functie de primirea deciziilor de pensie si de raspunsul la contestatiile care au fost inaintate de catre fiecare membru a SCMD, concomitent cu deschiderea de actiuni la forurile intenationale. De asemenea, SCMD isi rezerva dreptul de a intreprinde actiuni sindicale-mitinguri, marsuri de protest, pichetari a institutiilor statului, a sediilor partidului aflat la guvernare si alte actiuni legale.
Cei care azi, vremelnic ne conduc, trebuie sa inteleaga ca este nevoie sa o faca respectand legea si respectandu-ne pe noi, toti cei care i-am ales, cetateni ai Romaniei.