duminică, 16 februarie 2020


În proiectul pe rol, in Parlament, de modificare a Legii 223/2015, in sensul revenirii la forma promulgata a legii, SCMD a obtinut introducerea tuturor amendamentelor pe care le stiti si care au fost discutate cu reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare.
Multumiri, pentru aceasta, domnului senator Stefan Mihu (PSD) de la Comisia buget-finante a Senatului. De asemenea, domnului deputat (PNL) Bogdan Hutuca si dlui. ministru interimar, gl.(r) Niculae Ciuca (PNL), pentru explicarea de natura financiara a faptului ca si salariile celor in activitate si pensiile rezervistilor se platesc din cei 2% destinati Apararii prin Tratatul de Aderare la NATO, fara a implica vreo suplimentara bugetara si fara vreo legatura cu bugetul destinate Casei Nationale de Pensii.
Abrogarea OUG 59/2017 si a prevederilor OUG 114/2018 privind inghetarea ilegala a platii ajutoarelor salariale, pe trei ani, se afla, in baza raportului favorabil al Comisiei de munca a Camerei Deputatilor, pe ordinea de zi a acestei Camere, in vederea votului, incepand de luni, 10 februarie a.c. Ii datoram multumiri d-lui deputat Adrian Solomon (PSD)! De asemenea, dlor. deputati Ion Mocioalca (PSD) si Mihai Weber (PSD).
Multumiri deosebite, pentru modul onest de colaborare cu noi in interesul rezervistilor, le datoram d-lui deputat Dumitru Lupescu (USR), care a depus ieri, 12 februarie, o interpelare cutremuratoare la adresa ministrilor Apararii si de Interne, demonstrand ca, in cadrul Sistemului Unitar de Aparare, Ordine Publica si Securitate Nationala, aceleasi prevederi legislative se aplica cu dubla masura in ceea ce-i priveste pe rezervisti, la MApN, MAI si SRI. In sensul ca, se pare ca, prin traditie, cei de la MApN actioneaza consecvent si cu exces de zel impotriva intereselor rezervistilor!