luni, 24 iulie 2017

SE CUVIN MULTUMIRI MINISTRULUI APARARII, DOMNUL SENATOR ADRIAN TUTUIANU
-In atentia tuturor celor interesati-

Doamnelor si domnilor rezervisti,

Domnul ministru Adrian Tutuianu este primul demnitar civil, ministru al Apararii Nationale, din ultimii 20 de ani, care a tinut sa fie informat nu numai de catre cei pe care predecesorul sau, generalul Dobritoiu ii numea "penalii kaki" ci si de catre reprezentantii reali ai rezervistilor si militarilor activi.

Intr-un comunicat anterior, v-am transmis pozitia SCMD cu ocazia convocarii presedintelui de catre dl. ministru. Astazi va destainuim ca, la respectiva discutie, a fost convocat si un general activ extrem de important in ierarhia militara, care a avut aceeasi pozitie, acuzand "hemoragia" din intreg Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala, ocazionata de tampeniile pe care le propaga pe posturile de televiziune bursierii lui Soros, legat de Proiectul Legii sistemului unitar de pensii.

Dl. ministru Tutuianu si-a notat argumentele, a verificat, si-a format propria opinie si a actionat in sedinta de Guvern de ieri, 20.07.2017, in calitate de singur indreptatit sa se pronunte pe salarizarea si pensiile militarilor.

Reamintim ca, de la 01.01.2016, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale nu mai are nici o competenta asupra militarilor. Domnia sa a sustinut ceea ce este evident: exista doar doua mari categorii de pensii - civile si militare. Se poate face o lege unica pentru civili, nu si pentru militari si politisti, deoarece:

·         Activitatea lor se desfasoara in alt regim decat al muncii normate si cu alte riscuri. Ati vazut, doar luna aceasta, militari cazand cu un camion invechit, in prapastie, la 23.00, cand se intorceau de la munca si un politist injunghiat pe peronul unei gari de catre un dement, doar pentru ca era politist.

·         Militarii si politistii au contribuit, toata viata lor activa, cu pana la 60% din venit, inclusiv la fondul lor de pensii, la casele lor de pensii, dar nu la Casa Nationala, de la care isi primesc astazi banii toti pensionarii civili.

·         Militarii au pensii militare de stat, in fapt solde de rezervist, mai mici decat soldele activilor, pentru ca isi pastreaza obligatiile militare, putand fi reactivati oricand.

·         Pensiile militare se platesc din bugetele Apararii, Internelor si SRI-ului, nu de la Casa Nationala.

·         La capitolul contributii, militarii si politistii au avut si au si munca normata dar neplatita, nu numai in constructii, la "agricultura", cum zicea Basescu, dar si la interventii (cutremure, inundatii, incendii, etc.)

La toate acestea reiteram intentia conducerii SCMD de a-i da in judecata pe toti teleastii si analistii lui Soros, care dezinformeaza lumea, in scopul distrugerii coeziunii nationale, ca ar exista 5,5 milioane de pensionari. In realitate exista circa 2.014.000 pensionari civili si circa 186.000 de pensionari militari, restul de 3,3 milioane fiind beneficiari de indemnizatii de merit viagere sau de ajutoare sociale, care nu au avut, nu au si nu vor avea niciodata vreo legatura cu mult trambitata contributivitate, cu punctul de pensie sau cu vreun contract de munca. Prin urmare, solicitam Ministerului Muncii si Justitiei Sociale sa elaboreze doua proiecte legislative: o Lege a sistemului unitar de pensii civile, legate si platite de Casa Nationala de Pensii si, separat, o Lege a indemnizatiilor de merit viagere si ajutoarelor sociale, care, juridic, sunt altceva decat pensiile, pentru ca parlamentarii, ca si revolutionarii, sportivii olimpici si artistii poporului au indemnizatii de merit viagere, nu "pensii"; pentru ca venitul social minim garantat este un salariu pentru nemunca, nu pensie, si pentru ca numai in capul sorosistilor  exista "pensii speciale" si "pensii sociale"!

Consideram ca haosul ca si minciunile despre pensii sunt perpetuate in mod deliberat de interese straine care urmaresc disolutia natiunii si statului roman. Cu atat mai importanta este deci actiunea unui ministru de a intelege si a apara juridic drepturile ultimului segment social care mai garanteaza existenta nationala si statala a romanilor.

Multe multumiri, domnule ministru!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU