joi, 26 august 2010

ORDINUL M nr. 101

FAC UN APEL CATRE TOTI PENSIONARII MILITARI. NU VA GRABITI SA MERGETI LA CENTRELE MILITARE PENTRU A VA CERE RECALCULAREA. ASTA SE VA INTAMPLA DE FAPT PRIN COMPLETAREA ACELOR CERERI. ASTEPTATI  PANA CAND JURISTII SINDICATULUI ISI VOR EXPRIMA UN PUNCT DE VEDERE CLAR. TIMP ESTE BERECHET!

29 de comentarii:

  1. Daca nu sant de acord cu soldele primite fac o noua cerere,vine a 2-a si nu sant de acord cu ea,ce se intampla in continuare?O putem tine tot asa cu cererile si pensia nu se recalculeaza.Poate e o idee.

    RăspundețiȘtergere
  2. IOANE, nu tine, LEGEA domnului Boc, iti recalculeaza pensia in baza salariilor lunare brute/nete pe economie, din perioada respectiva, PANA PREZINTI TU DOCUMENTELE PE CARE LE AGREZI.
    ................................................
    NU SESIZEZI CA ORDINUL M101, ESTE SEMNAT IN DATA DE 23 AUGUST, ziua eliberarii patriei de sub jugul fascist?
    Alta zi nu se gasea.....PROBABIL ORDINUL SE VREA DEDICAT si MEMORIEI cadrelor militare victime ale CELUI MAI MARE RAZBOI DIN ISTORIE.

    RăspundețiȘtergere
  3. Marele PERICOL care ne pandeste in urmatoarele saptamani este ADOPTAREA de catre Camera Deputatilor a legii privind SISTEMUL UNITAR de PENSII, in varianta propusa de GUVERN (cred ca NU s-a uitat termenul de 15 septembrie "recomandat" de Jeffrey Franks). Daca va amintiti, propunerea legislativa a trecut de Senat, prin adoptare tacita, dupa un intreg circ la care au participat toti actorii politici din Parlament si din afara lui (care au patinat pe sticla televizoarelor).

    In propunerea legislativa, la Art. 201, se spune ca la data intrarii in vigoare a legii SE ABROGA: Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii, LEGEA 164/2001 PRIVIND PENSIILE MILITARE DE STAT si PREVEDERILE CU REFERIRE LA PENSII din art. 11,21,24,85,103 din LEGEA 80/1995 privind Statutul cadrelor militare.

    Daca legea sistemului unitar de pensii publice trece in forma propusa de Guvern, atunci, pe 25 octombrie, ne mai ramane DOAR sa depunem coroane pentru eroi (chiar si pentru cei inca in viata)!

    In timpul ramas pana la sfarsitul anulul va trebui ca fiecare dintre noi sa hotarasca cum va proceda pe "subiectul" recalcularii pensiei. Nu cred ca o decizie "la gramada" ne va avantaja, atat timp cat nu mai suntem inregimentati "la ordin". Suntem atat de apropiati unii de altii, si totusi atat de diferiti.

    Ma surprinde ca atat de tarziu s-a inteles ca suntem prinsi ca-ntr-o ambuscada legislativa.

    Daca depunem cererile la Centrele Militare (chiar si numai pentru obtinerea documentelor doveditoare ale veniturilor) vom "certifica" prin propria semnatura ca suntem de acord cu prevederile L119/2010, iar sansele noastre pentru o eventuala actiune in justitie devin aproape nule.

    Daca NU depunem cererile pensiile actuale se vor recalcula automat, in baza datelor existente in dosarele de pensionare, iar daca in acestea nu se regasesc date despre venitul realizat lunar se va folosi salariu mediu brut pe economie din perioadele respective.

    Mai exista situatia in care nu obtinem "documentele doveditoare", din motive independente de vointa noastra sau sunt obtinute si depuse de catre CM (conform Ordinului mapn nr. M101/23.08.2010) dincolo de termenul prevazut de lege, situatie in care "suntem condamnati" fara drept de aparare.

    Poate va intrebati ce voi face eu?

    Nu voi depune cerere de recalculare, incercand sa raman calm si sa ma informez despre "cursul" evenimentelor la zi (nu din barfe); voi participa la actiuni de sustinere a drepturilor noastre din perioada dezbaterilor parlamentare in luna septembrie si cu ocazia zilei de 25 octombrie. Abea apoi voi lua o hotarare, incercand sa nu-mi fie rusine cu mine cate zile-oi mai avea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pentru domnul arrow 77, si pentu oricine altcineva.
    Anterior ati postat-cred ca la proiectul de ordin comun-un mod de ..recalculare, pe care nu am apucat sa-l copiez, v-as ruga sa-l mai plasati odata, ori sa ne indicati unde il gasim.
    Va rog deasemeni sa va dati cu parerea-si nu numai dvs.- asupra urmatorului mod de calcul:
    Varianta1
    1.punctajul realizat (determinat de veniturile obtinute, practic toate drepturile banesti, mai putin norma de hrana) in luna x, este de 1,4
    2.la acesta se adauga pensia suplimentara de , sa zicem 14%, adica 1,4 x 14%= 0.196
    3. la acesta se adauga grupa de munca , sa zicem 25%, adica 1,4 x 0.02083% =0.00029162
    4.punctajul cu..toate bonusurile este1+2+3, adica 1,4+0,196+0,00029162= 1,59629162
    Varianta 2
    1.punctajul realizat(determinat de veniturile obtinute, practic toate drepturile banesti, mai putin norma de hrana) in luna x, este de 1,4
    2.la acesta se adauga pensia suplimentara de , sa zicem 14%, adica 1,4 x 14%= 0.196
    3. la acesta se adauga grupa de munca , sa zicem 25%, adica (1,4 +0,196) x 0.02083% =1,596 x 0,02083=0,033244468
    4. punctajul cu..toate bonusurile este 1+2 + 3, adica 1,4 +0,196 +0,033244468 =1,629244468
    Care credeti ca este varianta legala?
    Cu stima,
    secretarul de la Olt

    RăspundețiȘtergere
  5. Oameni buni! Scoteti carnetele de membru PCR ( ca le aveti toti ascunse pe undeva) si vedeti ce cotizatie plateati. Inmultiti cu 100 si obtineti solda lunara bruta la perioada respectiva. Comparati-o (impartiti-o) cu salariul mediu lunar din luna si anul corespunzator si obtineti valoarea punctului lunar de pensie . Asfel va puteti face o idee. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Dlui. Lt.Col.(r) Lintoiu Ion, Secretar al Filialei Slatina

    Stimate Domn,

    Exemplul de recalculare pe care l-am postat zilele trecute a fost "lucrat" direct pe pagina de internet si nu l-am salvat in alt format.

    Acum, "Ordinul ministrului apararii nationale nr. M101/23.08.2010" (publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 606 din 26.VIII.2010) nu este suficient de clar.

    Astfel la Art. 11 se spune ca "Pentru perioadele în care persoanele care beneficiaza de pensie militara au avut calitatea de elev sau student al unei institutii militare de învatamânt pentru formarea cadrelor militare, la stabilirea punctajului mediu anual se utilizeaza ca venituri realizate lunar salariul mediu brut sau, dupa caz, net pe economie din perioadele respective, potrivit legii".

    Categoric s-a gresit, iar in loc de "punctajului anual", cum este corect, s-a trecut "punctajului mediu anual", care nu este acelasi lucru!

    Nu este clar nici modul de calcul. Care este valoarea venitului ce se ia in considerare la determinarea punctajului anual? 25% (potrivit Legii 19/2000, Art. 78. alin.(5)) sau 100% din salariul mediu brut sau, dupa caz, net pe economie din perioadele respective???

    urmeaza partea II-a

    RăspundețiȘtergere
  7. ...partea II-a

    Art. 7. alin. (1) spune:

    "În întelesul prezentului ordin, prin venituri realizate lunar se întelege suma bruta/neta reprezentând salariul brut/net, respectiv solda bruta/neta, care cuprinde:
    ........
    h) contributiile individuale obligatorii,
    potrivit legii, sau contributiile individuale
    pentru pensia suplimentara si contributiile
    individuale la bugetul de stat, dupa caz;
    i) deducerile lunare individuale, potrivit
    legii;
    j) impozitul calculat si retinut, potrivit legii, dupa caz;
    ...........................
    Daca definitia venitului realizat lunar, in intelesul ordinului, ar fi acelasi lucru cu ce inteleg eu (ca nespecialist si, sa zicem, la bunul simt), acest articol ar fi o veste buna. Insa, dupa cum au stat lucrurile pana acum, poate fi si o veste rea. Aici doar specialistii ministerului, cei care au lucrat sau vor pune "in opera" ordinul, pot indica sensul acestui articol. Ceva asemanator se poate afirma si legat de Art. 11 (citat mai sus). Pornind de la "prezumtia de nevinovatie" (sic!) as spune: sa dea Domnul!

    In concluzie: "masinaria" mea de calcul este blocata pana la noi clarificari.

    Cu respect,
    Cdor.(r) GB

    RăspundețiȘtergere
  8. @ arrow77
    Toate aceste calcule facute pe aici sunt inutile deoarece vor fi anulate prin adoptarea Legii unice a pensiilor.Dezastrul de acolo vine mai mult.
    Aceste cereri stipulate in lege sa le depunem pt.recalculare nu fac altceva decit sa netezesca drumul catre aplicarea Legii unice a pensiilor (dorinta lor nebuna).
    Eu nu voi depune cerere deoarece consider nedreapta bascularea noatra in L 19/2000 care este o lege pt.sistemul public si nu prevede nimic pt militari, care au avut timpul de lucru nenormat.In sistemul public conform codului muncii a 9-a ora lucrata peste cele 8 ore legale s-a platit si s-a calculat la pensie.Sporul de 25 si 50% s-a acordat pt. lucru in conditii deosebite si speciale avind ca baza de calcul cele 8 ore legale/ zi si nu are nicio legatura cu orele suplimentare lucrate peste program. Orele suplimentare prin multe contracte colective s-au platit dublu.Asa ca nu are nicio legatura sporul pentru conditii deosebite si speciale cu orele suplimentare cum motiveaza ei fenomenul pentru militari. Boc si Seitan ar face bine sa studieze aceste chestiuni si numai dupa aceea sa arunce militarii ca pe niste vite nestiutoare la principiul contributivitatii in legea 19/2000.
    Daca imi calculeaza pensia dupa salariul minin pe economie atita timp cit la dosarul meu intocmit dupa L164 au toate datele necesare recalcularii pensiei,ministerul comite un abuz sau poate chiar o infractiune contra persoanei si atunci ii dau in judecata,ei neputindu-se preleva cel putin de faptul ca eu as fi cerut savirsirea unui abuz impotriva proprei persoane.
    Nu va grabiti ca nu-i de bine si cu astia trebuie luptat serios si cu toate mijloacele legale posibile .
    Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Nick,

    Te rog sa citesti in acest file postarea mea din 27 august 2010, 00:50

    Perceptia noastra este asemanatoare insa, vreau sa adaug unele comentarii.

    1. Noua lege a Sistemului unitar de pensii publice va produce efecte juridice incepand cu data de 01.01.2011

    2. Pana la sfarsitul anului se vor recalcula pensiile militare de stat conform L119/2010

    Asa cum am afirmat in postarea mentionata mai sus, suntem ca-ntr-o ambuscada. Acum marea majoritate se va "preda" impreuna cu "trupa", iar "cercetasii" isi vor asuma riscurile de-a se salva sau a muri cu demnitate.

    Nu uita totusi prevederile Art.6 aliniatele (1),(2) si (4) din HG735/2010 in care se spune:

    (1) Determinarea punctajului mediu anual se face pe baza datelor din dosarele de pensie existente în păstrare la structurile de pensii din Ministerul Apărării Naţionale...

    (2) In situaţia în care, în dosarele de pensionare sunt înscrise perioade care constituie vechime în serviciu, FARA DATE REFERITOARE LA VENITUL REALIZAT lunar, determinarea punctajului mediu anual se efectuează pe baza documentelor doveditoare SOLICITATE de BENEFICIARI...

    (4) Pentru perioadele care constituie stagiu de cotizare şi pentru care nu au putut fi dovedite veniturile, realizate lunar, sau DOCUMENTELE DEVEDITOARE NU AU FOST DEPUSE IN TERMENUL PENTRU RECALCULARE prevăzut de lege, la determinarea punctajului mediu anual se utilizează salariul mediu brut pe economie din perioadele respective.

    Pentru fiecare dintre noi va fi o decizie greu de luat, pentru ca NU SUNTEM SINGURI PE LUME!

    Sper ca in urmatoarele 2 luni de zile sa ne fie mai usor (noua si tuturor romanilor) sa luam o hotarare. Din pacate vor urma si alte momente de cumpana.

    Cu stima,
    GB

    Nota: inteleg ca avem "simpatii" comune pentru profesionistii din "TOP GUN" sau am lucrat in domeniu!?

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule Bibilicu, ai o "bibilica" de aur.Felicitari! Ideea dumitale poate fi dezvoltata in sensul ca putem face copii de pe carnetul PCR, sa le trimitem lui Boc sa ne "calculeze", ca el oricum nu o face dupa lege, asa ca ce importanta mai are care-i documentul

    RăspundețiȘtergere
  11. @ arrow 77
    Aveti dreptate.
    Eu tot sper ca nu vor reusi sa-si duca la capat mareata opera neconstitutionala.
    Asa cum spuneati si d-vastra nici mie nu vreau sa-mi fie rusine de mine insumi prin ceea ce voi hotari in acest caz.
    Ramin ferm pe pozitie mai ales ca am si un fix cu ei in aceasta problema-calculul orelor suplimentare prin rasfoirea ordinelor de zi pe unitate, plata acestora cu reflectare in statele de plata.Pentru asta voi face cerere scrisa,pentru alceva nu.

    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru toti aceia care doresc sa-si evaluieze cuantumul pensiei recalculate conform cu L19/2000, L119/2010 si Ordinul nr. M101/23.08.2010 , pot descarca un program realizat sub EXCEL de la linkul:
    http://dl.transfer.ro/transfer_ro-31aug-71ef27ce9ebfd86.zip

    RăspundețiȘtergere
  13. Programul este bun, dar cred ca ultima linie(801) este gresita. Trebuie schimbat in formula 799 cu 800. Am facut si eu unul (tot in Excel) si rezultatele sunt foarte asemanatoare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Programul este intradevar muncit (de un domn foarte tenace).

    Exista totusi cateva greseli:

    1. Formula Linia 797 & Coloana H => in loc de =SUM(H15,...) trebuie =SUM(H16,...)

    2. Pe linia 799 => in loc de PUNCTAJ MEDIU 2 (care exista deja la linia 798) va fi PUNCTAJ MEDIU 3

    3. Formula Linia 801 & Coloana H => in loc de =IF(H799<>0,INT(H799*K34)+1,"") cred ca trebuie =IF(H800<>0,INT(H800*K34)+1,"")

    V-as ruga sa faceti comentarii pe marginea Ordinului mapn nr. M101/23.08.2010, Art. 7 alin.(1) pct.h)si j)

    Art. 7. - (1) În înţelesul prezentului ordin, prin venituri realizate lunar se întelege suma brută/netă reprezentând salariul brut/net, respectiv solda brută/netă, care cuprinde:
    ...........................................
    h) contribu]iile individuale obligatorii, potrivit legii, sau contribuţiile individuale pentru pensia suplimentară şi contributiile individuale la bugetul de stat, după caz;
    j) impozitul calculat şi retinut, potrivit legii, după caz;

    As inclina sa cred ca sumele platite la Fondul pentru pensia suplimentara nu se mai "calculeaza" in procente (asa cum stipuleaza L19/2000) ci se vor include in veniturile realizate lunar. Prin extensie logica acelasi lucru ar fi valabil si pentru "impozitul calculat şi retinut, potrivit legii, după caz"?

    Imi bazez rationamentul pe continutul scrisorii adresate Primului ministru, in data de 01.07.2010), de catre presedintele ANCMRR (aflat in relatii bune cu ministrul apararii)in care se solicita la pct.7 "ÎNCETAREA IMPOZITĂRII PENSIEI MILITARE AVÂND ÎN VEDERE FAPTUL CĂ MILITARII AU PLĂTIT PE TIMPUL ACTIVITĂŢII ÎN SERVICIUL PATRIEI IMPOZITE PE VENIT (SOLDELE MILITARE AU FOST IMPOZITATE)" => vezi http://www.ancmrr.ro/comunicate/av_poporului1.pdf

    RăspundețiȘtergere
  15. pentru arrow77
    Vreau sa discut cu dvs, nu pe blog, pe lintoiu _ion@ yahoo.com
    Pe termeni de recalculare
    Cu stima

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnilor, nu mai putem fi cu un pas inaintea inamicului! In sensul de a-i anticipa miscarile! TAMPITII ASTIA NU GLUMESC! Suntem VINOVATII FARA VINA!! Am fost lucrati sistematic de catre toti cei care au trecut pe la putere!!! Cu toate ca mereu am avut in guvern cate un ministru cu painea si cutitul in mana!!! NU MAI AVEM ARMATA! Si nici ORDINE INTERNA! Si nici PATRIMONIU NATIONAL!!! Basescu il instraineaza de capul lui, ca pe averea lui tac'su!!!
    Daca vom iesi in strada de ziua Armatei, nu va ganditi la o contrademonstratie??? Cu oua clocite? Va asigur eu ca este deja pregatita!!! Nu ca a noastra, la nivel informativ, ci si logistic!
    Si mai este si manipularea amaratilor!!! Uitati-va din ce traiesc ei!! Oricum nu pot accepta ca am avut actvitati mai importante decat ei si ca am suportat privatiunile serviciului militar toata viata...
    Sa revin! Copy/paste-urile noastre, prin legi speciale inflorite dupa anul 2000, au fost executati deja!! Si imi permit sa constat ca si reprezentantii tarii in misiuni permanente aveau un soi de serviciu ca al nostru... La ei nu sunt valabile principiile de drept?? Neretroactivitatea legii sau dreptul de proprietate asupra pensiei??
    NE ASTEAPTA VREMURI FOARTE GRELE!!! Trebuie sa ne coboram urgent STATUTUL SOCIAL!! Asta vor si ei...
    Bruma noastra de speranta este pe cale de a se risipi... Roberta Anastase face legea la propriu in Camera Deputatilor. Amintiti-va circul cu votarea nocturna pentru alegerea doritului chiorului la Curtea Constitutionala!!! Aici, din putinul care ne-a mai ramas, TREBUIE LUPTAT PENTRU MENTINEREA SPORURILOR DE VECHIME AFERENTE ORDINELOR "MERITUL MILITAR" AVUTE LA DATA PENSIONARII.
    Ar mai fi o directie de actiune! Dar fiind in premiera. in situatia actuala e greu de realizat, daca nu iluzorie... Anume: LA PENSIE SA FIE ADAUGATA SI CONTRAVALOAREA GRADULUI DETINUT IN REZERVA! Pentru ca el nu este onorific, ci un titlu, un bun personal echivalent -nu numai literal- cu cel al cadrelor militare active...
    Va rog sa meditati pe aceasta tewma si, eventual sa actionati, cei cu nuschii tari, pe cale de consecinta...

    RăspundețiȘtergere
  17. Stimati colegi,

    In vederea aplicarii prevederilor HG735/2010 pentru recalcularea pensiilor militare de stat, a pensiilor de stat ale politistilor...conform L119/2010 Ministrul apararii nationale a emis "Ordinul" M101 din 23/08/2010 (MO nr. 606 din 26/08/2010) iar Ministrul administratiei si internelor a emis "Instructiunile" nr. 191 din 25/08/2010 (MO nr. 608 din 27/08/2010).

    Documentele contin prevederi comune, reiesite atat din L119 cat si din HG735, cu deosebirea ca "Instructiunile" MAI sunt cu mult mai "coerente" si nu adauga la lege precum o face "Ordinul" MApN care creaza unele confuzii (vezi art. 7 din M101 fata de art.3 din 191).

    Ceea ce mi se pare demn de remarcat este modul diferit in care cei doi ministrii trateaza problema "DOCUMENTELOR DOVEDITOARE" in vederea stabilirii punctajelor medii anuale.

    In timp ce Ministrul administratiei si internelor da dovada de "decenta" prin formularea de la art. 5, respectiv:

    "Art. 5. - (1) În vederea eliberării adeverinţelor necesare stabilirii punctajelor medii anuale, beneficiarii formulează o cerere scrisă care cuprinde datele de identificare şi datele de contact ale acestora, inclusiv cele privind adresa de domiciliu la care vor fi transmise adeverinţele" (cu alte cuvinte fiecare formuleaza cererea asa cum considera de cuviinta).

    Ministrul apararii nationale "ordona" prin art. 2 alin.(1) ca:

    "Art. 2. - (1) În vederea obţinerii documentelor doveditoare necesare recalculării .., beneficiarii se adresează centrului militar.., completând CEREREA prevăzută în anexa nr. 1".

    "CEREREA" contine o sintagma cinica si deosebit de periculoasa (in folclorul romanesc se spune ca este bine sa te feresti de omul prost dar "harnic" - caracteristica a intregii perioade "portocalii"), si anume:

    "Subsemnatul...pensionar militar, IN VEDEREA APLICARII PREVEDERILOR LEGII nr. 119/2010 privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, mentionez urmatoarele:..."

    Judecati si hotarati fiecare cum credeti ca-i mai bine!?

    Cu stima,
    Cdor.(r) GB

    RăspundețiȘtergere
  18. NU UITATI DE ORDINEA DE ZI pentru şedinţele CAMEREI DEPUTATILOR din zilele de 6 - 8 septembrie 2010

    **Proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii publice (PL-x 323/2010)- lege organică - Adoptat de SENAT ca urmare a depăşirii termenului de adoptare, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constituţia României**

    Procedură de urgenţă
    Cameră decizională este Camera Deputatilor
    Prioritate legislativă

    RăspundețiȘtergere
  19. pentru Socrate
    pentru anii lucrati in grupele 1 si 2 care sunt considerati stagiu de cotizare ce punctaj se acorda

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. In continuarea comentariilor postate pe 1 septembrie, 16:59 si 2 septembrie, 15:17, in sectiunea dedicata Ordinului M101, doresc sa mai adaug urmatoarele:

    1. In afara de faptul ca ministrul apararii nationale a "reusit" sa fie cu mult mai "zelos" decat cel de la interne (era sa spun balos, prin atitudinea obedienta pe care o are fata de puterea portocalie), "ordonand" pensionarilor militari completarea cererii prevazute in anexa nr. 1 la Ordinul M101, prin care acestia sa-si semneze micsorarea pensiilor, ii "preseaza" voalat si pe cei care incerca obtinerea directa a "documentelor doveditoare" ale veniturilor lunare (de la UM si/sau depozitele de arhiva) sa renunte, asa cum se poate intelege prin continutul Art.3 pct.(4) din Ordin, respectiv:

    "Art. 3. - (4) Cererile pentru obtinerea adeverintelor de venit, adresate în nume propriu de catre beneficiari unitatilor militare detinatoare de arhiva si depozitului central/depozitelor intermediare de arhiva, vor fi solutionate pâna la sfârsitul perioadei de recalculare."

    urmeaza partea a 2-a

    RăspundețiȘtergere
  23. partea a 2-a

    Cu alte cuvinte: daca cineva a facut deja demersuri de obtinere a "documentelor doveditioare" are toate sansele sa le primeasca dupa Craciun, atunci cand poate fi prea tarziu sa depuna - la CMJ sau Serviciul pensii militare si drepturi sociale din cadrul Directiei financiar-contabile din MApN - cererea de recalculare conform anexei nr. 1a sau 1b, dupa caz, din HG735/2010; iar dupa 01 ianuarie 2011 putem avea o alta surpriza neplacuta - prin intrarea in vigoare a Legii privind sistemul unitar de pensii publice (care, in forma propusa de Guvern, anuleaza L164/2001 privind pensiile militare de stat si toate prevederile privitoare la pensii din L80/1995 privind statutul cadrelor militare).

    urmeaza partea 3-a

    RăspundețiȘtergere
  24. partea 3-a

    2. Incerc sa nu fiu paranoic insa, LIPSA ORICAREI REACTII sau initiative DIN PARTEA CONSILIULUI DIRECTOR al SCMD privitoare la proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice - ce intra in discutia plenului Camerei Deputatilor incepand cu saptamana viitoare - MI SE PARE cel putin "vinovata", daca nu cumva "SUSPECTA"! Foarte multi forumisi au incercat obtinerea unui raspuns clar din partea CD-SCMD pe tema "actiunilor" ce trebuie pregatite si sustinute in decursul lunilor septembrie si octombrie, iar raspunsul sindicatului a fost "aruncarea" periodica, pe pagina principala a site-uli, de diverse "momeli" pe care sa ne "batem in vorbe".

    In aceste conditii, curand, SCMD o sa aiba un membru in minus.

    Weekend placut tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnului Lt.col.(r) Dumitru Rinciog,

    Chiar credeam ca sunteti o "pata de culoare" printre mult prea "pretiosii" (voiam sa spun "ocupatii") dvs. sefi din CD-SCMD si, de cele mai multe ori, am avut sincere aprecieri fata de tot ceea ce incercati sa faceti pentru noi.

    In ciuda oboselii, indreptatite de eforturile facute, cred ca nu aveti totusi dreptul moral sa "cenzurati" postarea pe forumurile de discutii ale acestui site. Mai ganditi-va asupra acestui aspect! Daca NU ati executat un "ordin" venit de la "sefi", este bine sa va corectati reflexele trecutului.

    Sindicatul este al tuturor celor ce am aderat la el, iar bunul simt ar trebui sa va faca mai rezervat in aprecieri si note critice, nejustificat de rautacioase. Daca aveti frustrari personale, nu le "varsati" in "cazarma", unde vrand-nevrand trebuie sa invatam sa convietuim, si "tratati-va" cu intelepciune, nu cu aroganta.

    Stiu ca sincer NU va intereseaza, si evident NU este o scuza pentru neparticiparea noastra activa la "meciurile" sindicatului, insa unii dintre noi lucram inca (in mediul privat, bineinteles!), chiar daca suntem si pensionari. Sa fie acest lucru o vina atat de mare pentru a ne blama "la gramada"??? Daca "ura de clasa" si invidia pe "capra vecinului" sunt "tintele" sindicatului, pe mine m-ai pierdut de client, si ar fi trebuit s-o declarati, de la inceput, prin statut (sic!).

    Amintindu-ne de trecutul nu prea indepartat, comunistii ne invatau sa fim critici si autocritici. Chiar daca acest lucru ar trebui sa fie un principiu universal, el nu mai este "de actualitate", astazi, in Romanica - cand nu mai avem loc de "destepti" si "modesti" (neamul lui "Dorel", si nu numai; de unde si vorba inteleptului, precum ca "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul").

    RăspundețiȘtergere
  26. ..............................

    La Camera Deputatilor am fost "reprezentat" de un fost coleg din aviatie si, in prezent, "prieten de suferinta". Pentru referinte (si nu numai), il puteti intreba cine posteaza sub "pseudonimul" de mai sus.

    Va rog sa nu ma intrebati de ce nu semnez (inca) "in clar". Nu stiu sa "formulez" un raspuns credibil, chiar daca ar exista cel putin doua variante posibile:

    1. din "lasitate" (pe care mi-o asum fara discutii); sau

    2. poate din neincredere ---> niciunul din noi nu a scapat total de acest "sindrom", dar nici dumneavoastra (sau voi) nu ati reusit sa ne convingeti de "bune intentii" si, nu in ultimul rand, capacitatea si disponibilitatea dvs. de a ne fi adevarati lead-eri - echilibrati, intelepti, hotarati, loiali, ..... si solidari.

    Cdor. (r) GB

    RăspundețiȘtergere
  27. Tinand cont de indicatiile tactice pretioase ale carmaciului turmentat, hahaite printre doua gaturi de whiskey si date apoi de-a berbeleacul dinspre dealul cucuvelei spre glorioasa piata din urbea lui Bucur - de unde sa fie redate plebei de catre primul trompetist al tarii, cu state de fost activist, pocait in doctrina proletara a clasei muncitoare – izmenarul, pus sef peste oastea decimata in recentele batalii cu galeti si pungi electorale, a gasit de cuviinta sa ne abureasca printr-o declaratie de presa mincinoasa pe tema recalcularii pensiilor militare, cu scopul de-a abate atentia de la proiectul legii unitare a pensiilor publice, aflat in aceste zile in dezbatere la Camera Deputatilor, si sa alimenteze dihonia dintre diverse categorii de militari, favorizandu-i pe fostii lui colegi in detrimental ofiterimii, in special a celor cu apucaturi intelectuale.

    Ne-a povestit cu patos si plin de simtire ca: daca nu l-ar fi convins pe piticul atomic sa fie luate in considerare in categoria veniturilor si sporurile, indemnizatiile, adaosurile, ….. dupa recalculare actualele pensii s-ar fi diminuat cu pana la 69%.

    RăspundețiȘtergere
  28. Stie cumva cineva daca pentru perioada lucrata in granita se acorda un spor mai mare de 25%? Precizez ca perioada lucrata a fost 1954-1964 (ca si granicer). Ms anticipat

    RăspundețiȘtergere
  29. Stimati prieteni! Singura solutie viabila este inlaturarea actualului guvern prin orice mijloace. Si cat mai repede, altfel ne ducem cu totii de rapa, nu numai noi - recalculatii!

    RăspundețiȘtergere