miercuri, 9 iulie 2014



SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
                              (S.C.M.D.)
Adresa: Bucuresti, str. Pajurei, nr. 13, Sector 1, cod postal 013152
E-mail sindicatulmilitarilor@gmail.com Tel. 0736600961
Cod fiscal 26096263 Cont BRD RO41BRDE441SV79262374410
Nr. 1025/08.07.2014

                          

                             Catre,
AVOCATUL POPORULUI
Domnul Victor CIORBEA


Domnule Avocat al poporului,

Ma adresez dvs., in mod deosebit in baza experientei pe care ati acumulat-o ca avocat in cauzele care ii opun de 5 ani structurilor guvernamentale pe militarii disponibilizati, in rezerva sau in retragere, cu si fara drept de pensie, proveniti din toate structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Bulversarea unui sistem functional, echitabil si stabil, apreciat de structurile europene si NATO, prin aberanta legislatie a regimului Boc-Basescu, potrivnica multor principii de drept si prevederilor constitutionale, a provocat nu numai discriminari, inechitati inimaginabile, haos legislativ, dar a si pus actuala guvernare intr-o situatie imposibila. Singura solutie pentru revenirea integrala la normalitate ar fi promulgarea Legii pensiilor militare de stat, in forma propusa de structurile active si de organizatiile rezervistilor militari si politistilor.

Pe cale de consecinta va rog sa recomandati Guvernului Romaniei accelerarea acestui demers legislativ.

Anexez prezentei un punctaj de probleme de natura legislativa, privind cazul in speta.        

Cu deosebita stima,

Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA
PRESEDINTELE SCMD

marți, 8 iulie 2014

Discutii la Curtea Constitutionala (CCR)



In atentia tuturor membrilor SCMD
Cu sprijinul liderilor Fundatiei Romane pentru Democratie prin Drept (aliatii nostri in cadrul CNSC), asociata Comisiei de la Venetia, am avut astazi, 30.06.2014, intre orele 11.30-13.00, o intrevedere la sediul CCR cu dl. presedinte Augustin Zegrean. Am abordat punctual aspectele de neconstitutionalitate existente in legislatia basista referitoare la toate categoriile de militari, precum si unele inadvertente aparute chiar in citatia trimisa noua de CCR, in legatura cu solutionarea solicitata de noi a exceptiei de neconstitutionalitate, programata pentru ziua de 3 iulie 2014.
Dupa cinci ani pot sa apreciez ca, in sfarsit, apar semnele normalitatii, dialogul fiind nu numai posibil ci si necesar. Pentru noi, este vorba despre valorificarea demersurilor juridice facute prin grupul de filiale Muntenia Sud, gratie tenacitatii domnului vicepresedinte Col. (r) Popescu Victor, caruia ii multumim inca odata pe aceasta cale.
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

In atentia tuturor membrilor SCMD

Doamnelor si domnilor,
Va informez ca in aceasta perioada structurile centrale ale SCMD elaboreaza, ca in fiecare an,  urmatoarele materiale, obligatorii pentru organizarea statutara si in bune conditii a Consiliului National al Reprezentantilor (CNR):

  • Situatia statutara a presedintilor de filiale, in calitate de membri CNR si a membrilor Birourilor Operative de filiale, ca posibili inlocuitori la CNR, daca mai sunt, sub aspectul platii cotizatiei la zi, membri ai SCMD;
  • Situatia reala a membrilor fiecarei filiale, acoperiti statutar de plata cotizatiei, pentru a avea evidenta filialelor cu drept de participare la CNR si a autoexclusilor raportati la CNR;
  • Reorganizrea filialelor ramase fara conducere;
  • Situatia financiara la zi a SCMD si estimarile pana la data CNR, pentru a stabili sumele necesare desfasurarii CNR.
Toate acestea, precum si alte aspecte legate de desfasurarea CNR vor fi supuse dezbaterii Comitetului Director dar va vor fi aduse si la cunostinta dvs., pentru a se putea lua, ca in fiecare an, din timp, masurile necesare.
In paralel, Biroul Operativ Central si Deparamentul Juridic lucreaza la modificarile de Statut in conformitate cu legislatia in vigoare, Actul constitutiv al SCMD si .dezvoltarea actuala si de perspectiva a Sindicatului. Acestea va vor fi puse la dispozitia tutuor, pentru analiza si sugestii, rezultatul final fiind proiectul de Statut care trebuie votat si aprobat la CNR.
Totodata, Biroul Operativ Central continua demersurile catre Guvern, Avocatul Poporului, Curtea Constitutionala si  presedintii comisiilor Camerelor, pentru ca amendamentele privind Legea 329/2009, aflate in faza finala de promovare pe agenda de vot a Senatului si avizul Guvernului pe Proiectul Legii pensiilor militare de stat sa fie date, pentru ca ambele demersuri legislative sa devina prioritare in luna septembrie, la inceputul noii sesiuni parlamentare. Am demarat si demersurile pentru recuperarea documentelor probatorii, atestand activitatea personalului navigant militar in cadrul companiilor TAROM si LAR. si pentru clarificarea situatiei militarilor angajati pe baza de contract, dupa disponibilizare. Toate evolutiile acestor demersuri vor fi aduse imediat la cunostinta dvs.
Fata de cele de mai sus reiterez rugamintea de a sustine in continuare SCMD, ca fiind singura formula organizatorica prin care militarii isi pot apara eficient drepturile si nu numai. In context, ii rog de asemenea si pe cei a caror disperata si unica preocupare in ultimii 3 ani a fost schimbarea conducerii SCMD sa mai aiba "putintica rabdare" intrucat noi nu am procedat si nu procedam decat legal si "ca la carte".
Cu stima,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU